OSRAM'ın Son Yeniliği: Tasarruflu Sıcak Işık



OSRAM dünyanın ilk sıcak ışık renkli ve enerji tasarruflu lambasını piyasaya sundu. OSRAM’ın yeni ışık rengi "Sıcak Konfor Işığı" (Warm Comfort Light), yüzde 80’e kadar enerji tasarrufu sağlarken, yatak odaları ve diğer mekânlarda kullanıcıyı akkor lambanın sıcak ışığıyla karşılıyor. Lamba, patentli "Quicklight" teknolojisi sayesinde tam parlaklığa hemen ulaşıyor.

Odalara yeni bir ışıltı katan "Sıcak Konfor Işığı", kullanım ömrü ve enerji tasarrufu ile diğer tasarruflu lambaların tüm temel avantajlarını da beraberinde sunuyor. 75 Watt’lık akkor lamba, 14 Watt’lık enerji tasarruflu "Sıcak Konfor Işığı" ile değiştirildiğinde, on yıllık kullanım ömrü boyunca hem elektrikten 100 €’nun üzerinde tasarruf sağlıyor hem de CO2 salımını azaltıyor.

Avrupa Tüketici Ürünleri Yöneticisi Alfred Haas, OSRAM'ın son yeniliğini şöyle değerlendiriyor: "Çekici bir renksel geriverim ve büyük enerji tasarrufunun birleşimi olan "Sıcak Konfor Işığı", akkor lambanın terk edilmesinin ardından, kullanıcının en uygun ve en tasarruflu lambayı seçmesini daha da kolaylaştırıyor. Mevcut "Soğuk ışık" ve "Sıcak ışık" ışık renklerine eklenen "Konforlu sıcak ışık" sayesinde, müşteriler artık zevklerine ve kullanım alanlarına en uygun enerji tasarruflu lambayı seçebilecekler." diyor.

 
OSRAM hakkında

OSRAM, Siemens Sanayi Sektörü’ne bağlı olup dünyanın önde gelen iki aydınlatma ürünleri üreticisinden biridir. 2009 mali yılında, yüzde 88’i Almanya dışından olmak üzere toplam cirosu 4 milyar avroya ulaşan OSRAM, aydınlatma sektöründe, teknolojiyi yakından takip eden bir şirkettir. Bugün cirosunun yüzde 66’dan fazlası enerji tasarruflu ürünlerden gelmektedir. Büyük ölçüde uluslararası odaklı olan şirket, dünya çapında 39.000 kişiye iş sağlamakta ve 17 ülkedeki 46 üretim tesisinden 150 ülkeye teslimat yapmaktadır.