Otel İnşaatı Gazetecinin Bacağını Kırdı!



Radikal'den Elif İnce'nin haberine göre, Beyoğlu’nda Eski Amerikan konsolosluğunun bahçesinde yapımı devam eden otel inşaatının çatlattığı kaldırımda düşen gazeteci Murat Utku’nun (42) bacağı kırıldı. Geçirdiği ameliyattan sonra altı hafta iş göremez raporu alan Utku, gerekli önlemleri almadıkları gerekçesiyle Beyoğlu Belediyesi’ne ve inşaatın sorumlularına dava açıyor.

10 Eylül ’de saat 22:30 civarında Asmalı Mescit Caddesi’nden Tarlabaşı Bulvarı’na doğru yürürken çatlak kaldırımın üzerine yığılmış inşaat molozundan dolayı kayarak düştüğünü anlatan Utku, ''Kaldırımın bu kadar bakımsız olması bile tek başına sakatlanma ihtimalini barındırıyor. Belli ki inşaat kamyonlarının geçiş alanı olduğu için zemini bozulmuş, gerekli bakım ve onarım çalışması da yapılmamış. Şirket neden inşaat malzemesini kaldırıma yığıyor, belediye neden buna müsade ediyor, neden inşaat alanının etrafı çevrilmiyor?" diye konuştu.

Utku’nun avukatı Can Atalay da inşaat sürerken şantiyeyle ilgili çevre güvenliğini sağlamadığı ve görevini yerine getirmediği gerekçesiyle öncelikle Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve ilgili diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Atalay ayrıca otel inşaatından sorumlu firma hakkında da yargıya başvuracaklarını söyledi.

Oda uyarmıştı

Olaydan beş ay önce Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, temel kazısı sırasında inşaatın aynı parseldeki bir binayı çatlattığı ve kaydırdığına dair bir ihbar almış ve bunu Beyoğlu’ndan sorumlu II No’lu Koruma Kurulu’na bildirmişti. Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Sami Yılmaztürk, "Kurulu uyarmamıza rağmen belediyenin hiçbir önlem almaması görevin suistimal edilmesidir. İnşaatlarda bu gibi tedbirlerin alınmasını sağlamak belediyenin asli görevidir. Belediyenin bu kaldırımı çoktan onarması gerekirdi ancak maalesef hâlâ aynı şekilde duruyor" diye konuştu.