Oto Galeriler Gölbaşı’na Toplanıyor



Kent merkezindeki otogalerilerinin tek bir yere toplanması amacıyla başlatılan çalışmanın temeli Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından atıldı. Gölbaşı sınırlarında bulunan alanın yapımı 5 ay içerisinde tamamlanacak.

Anakent Belediyesi kent merkezindeki otogalerileri tek bir noktaya taşımak için oluşturduğu projenin düğmesine bastı. Gölbaşı sınırları içerisinde merkeze 25 kilometre uzaklıkta göl havzası içerisinde gerçekleştirilecek olan projenin temel atma töreni Ankara Anakent Belediye Başkanı Gökçek’in katılımı ile gerçekleşti.

Başkentte Cebeci, Emek, Aydınlıkevler gibi birçok semtte yaşam alanlarının içerisinde kalan otogaleriler artık şehrin dışına taşınacak.

Otogalerilerin şehrin dışına taşınması konusunda yurttaştan ciddi talep geldiğini belirten Gökçek, “Uzun süredir bu projeyi hayata geçirmek için uğraşıyoruz. Nihayet sonuna geldik. Bugün burada temelini attığımız yapı Türkiye’nin otomobil satışında en büyük adresi olacak. Burası sadece Ankara’ya değil tüm Türkiye’ye hizmet verecek” dedi. Alanla ilgili çalışmalarının 15 yıldır sürdüğünü dile getiren Gökçek, geçen süre zarfında 2 buçuk milyon metrekarelik bir alanda kamulaştırma yaptıklarını söyledi.

Tüm araçlara tek adres

Projede öncelikle otomobil ve minibüsler için 350 adet teşhir alanı yapılacak, daha sonra sayı 700’e çıkarılacak. Büyük küçük tüm araçların satışının gerçekleştirileceği alanda büyük araçlar için de 100 adet satış alanı düşünülüyor.

2. elde transit bölge

Alanda ikinci el oto satışının da gerçekleştirileceğini belirten Gökçek, “Haftanın belirli günleri ikinci el açık oto pazarının kurulması mümkün olacak” dedi. Otogalericilerinin de çok istediği “İkinci El Serbest Bölge” konusunda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Gökçek, “İkinci El Serbest Bölge’nin anlamı şöyle: Örneğin, Avrupa’daki ikinci el alınan araç, serbest bölgeye getirilecek, yurtiçine bırakılmayacak ama Ankara üzerinden transit satış yapılacak. Mesela, Afrika’ya satış yapılacak. Bundan sonra araç almak isteyenler başka bir yere gitmeden buraya gelecek” dedi. Oto satış alanında bulunacak esnafın gerekli ihtiyaçlarını gidermek için sosyal alanlar oluşturlacağını belirten Gökçek, bölgede restoran, kafe, noter, banka ve otel gibi yerlerinde olacağını söyledi. Gökçek başkentin yeni otogalerileri alanında ayrıca tır parkının da bulunacağını belirtti.