Otopark Sorunu Giderek Büyüyor



Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, çözüm bulunması gerektiğine dikkat çekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise yeni projelerin hazırlıklarının sürdüğüne işaret ediyor.

İzmir’de otopark sorunu giderek katlanıyor. Sivil toplum örgütleri bu duruma dikkat çekiyor. Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Tolga Çilingir, sıkıntının özellikle Alsancak, Karşıyaka ve Bornova’da yoğun olarak yaşandığını belirtiyor. Çilingir, "Büyükşehir Belediyesi’nin yeni ulaşım ana planında otopark alanlarının tespit edilmiş olması gerekiyor. Ulaşım genel politikaları çerçevesinde değerlendirilmesi gereken bir konu" diyor.

Alınan harçlar amacı için kullanılsın

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Prof. Dr. Ömer Zafer Alku, toplu taşımacılığın geliştirilip özendirilmediği sürece otopark sorununun çözülemeyeceğini söylüyor. Prof. Dr. Alku, inşa edilen binalar için otopark harcı alındığını, ancak bu paraların asıl amacı için harcanmadığını vurguluyor, şöyle konuşuyor: "Binalardaki otoparkların çoğu da oturma raporu alındıktan sonra başka amaçla kullanılıyor. Böylece sorun daha da büyüyor."

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise yeni otoparklar için çalışmaların devam ettiğine dikkat çekiyor, şu bilgiler veriliyor: "394 araçlık Kültürpark Yeraltı Otoparkı 28 Ağustos’ta başlayacak 78’inci İEF’ye yetiştirilecek. Toplam 907 araç kapasiteli Hatay Pazaryeri ve Hasan Tahsin Katlı Otopark projelerini hayata geçirmek için hazırlıklar sürüyor. İzelman’ın işlettiği otoparkların kapasitesi 10 bin 804 araç."