Oyak: İsdemir'e 1.4 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacağız

Türkiye'de arz açığı olan yassı mamul alanında üretim yapacak olan Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulu İsdemir'de gerekli yatırımların gelecek yıl tamamlanması hedefleniyor. Oyak Genel Müdür Yardımcısı Aydın Müderrisoğlu, bu yıl İsdemir'e 800 milyon dolarlık yatırım öngörüldüğünü, gelecek yılla birlikte toplam 1.4 milyar dolarlık yatırım hedeflendiğini bildirdi. İsdemir için şimdiye dek 1 milyar dolarlık yatırım yapıldığını anlatan Müderrisoğlu, toplamda yapılacak 2.4 milyar dolarlık yatırımla birlikte 2008 yılında yatırımın tamamlanmasını öngördüklerini vurguladı.

14 bin 500 çalışan var
İsdemir'de yatırım tamamlandığında en az 3.5 milyon tonluk bir yassı mamul üretim kapasitesine ulaşılacağını belirten Müderrisoğlu, sıvı demir ve çelik üretiminin de 5.5-6 milyon ton olacağını bildirdi.

Aydın Müderrisoğlu, İsdemir'de 6 bin 960'ı kadrolu olmak üzere taşeronlarla birlikte 14 bin 500'ün üzerinde çalışan bulunduğunu da söyledi.
İsdemir, yassı ürüne geçişin sağlanması, ürün kalitesi ve verimliliğin yükseltilmesi, maliyetlerin düşürülmesi amacıyla Şubat 2002'de Erdemir'e devredilmişti.