Sokaklara Dikilen Palmiyeler Emlak Fiyatlarını Yükseltti





Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, aralarında palmiyelerin de yer aldığı bir trilyon liralık ağaçlandırma ve yıllardır kangrene dönen Tavukçu Deresi’nin ıslahı çalışmalarıyla bölge emlak piyasasında fiyatların yüzde 50’ye ulaşan oranlarda arttığını açıkladı. Develioğlu ayrıca, Ramazan ayında günde 5 binin üzerinde kişiye iftar verdiklerini ve 10 binin üzerinde erzak dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Develioğlu’na göre, bölgeye yatırım, artı değer olarak Bahçelievler sakinlerine geri dönüyor. Yılbaşından itibaren yaklaşık 1 trilyon lira harcayarak ilçede uygun buldukları her yere 10 bin ağaç ve 250 bin bodur bitki diktiklerini belirten Develioğlu, Adnan Kahveci Bulvarı, Çobançeşme, Haznedar gibi bölgelere bine yakın palmiye diktiklerini söyledi. Çevrenin bu düzenlemelerle kısa sürede farklı bir çehreye büründüğüne dikkat çeken Develioğlu, “Çevre bizim geleceğimiz. Diktiğimiz ağaçlar 200-250 yıl insanlığa hizmet verecek. Halkımızın da bu yeşillendirmeden faydalanabilmesi için, 15-20 yıllık ağaçları tercih ettik. Ayrıca yeşillendirme çalışmalarının en önemli etkilerinden biri de emlak fiyatlarının yüzde 50 oranında artmış olması.” dedi.

İlçede emlak fiyatlarını zıplatan ikinci yatırım ise, yıllardır her etkili yağışta taşan ve bölge sakinlerine zor anlar yaşatan Tavukçu Deresi’nin ıslahı çalışmaları. Çalışmayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bahçelievler Belediyesi ortaklaşa yürütüyor. Geçtiğimiz günlerde proje kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Develioğlu, 22 binanın istimlak çalışmalarını başlattı. 2 yılda tamamlanacak çalışmaların maliyeti ise 250 milyon dolar. Develioğlu, ıslah çalışmalarının hızla sürmesi ve çirkin görüntülerin ortadan kalkma sinyalinin alınmasıyla emlak fiyatlarının diğer bölgelerde olduğu gibi yükselişe geçtiğini bildirdi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu, Ramazan’da 6 çadırda her gün 5 binin üzerinde kişiye iftar verdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin de ilçede günde bin 500 kişiye iftar verdiğini anlatan Develioğlu, “İlçemizde her gün yaklaşık 7 bin kişiye iftar veriyoruz. İftar çadırlarında da çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Develioğlu, hayırsever işadamlarının da yardımlarıyla Ramazan ayında 10 binin üzerinde erzak dağıtımı yaptıklarına dikkat çekerek, yardımların devam ettiğini ve erzakların evlere teslim edildiğini sözlerine ekledi.