Özel Endüstri Bölgesi Kararı Danıştay’a Taşındı



Mersin'in Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’nde polipropilen tesisi yapılması planlanan alanın Cumhurbaşkanlığı Kararı’yla Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesini CHP’li vekiller Danıştay’a taşıdı.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre, yapılması planlanan polipropilen tesisinin bölgede yaşayan yurttaşların sağlığını ciddi derecede olumsuz etkileyeceğini belirten CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır, “Yer seçimi bilimsel ve teknik gerekçelerle örtüşmeyen polipropilen tesisi, bünyesinde barındıracağı ağır sanayi altyapısı itibariyle Mersin kentinde telafisi mümkün olmayan ekolojik ve ekonomik tahribatlara yol açacaktır” dedi.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Karaduvar’da CFS Petrokimya Sanayi Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan polipropilen için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED olumlu kararı verilmiş ardından da Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmişti. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Barosu, Mersin Çevre Mühendisleri Odası ile Mersin Çevre ve Doğa Derneği ÇED olumlu kararına itiraz etmişti.

Bölgede yaşayan yurttaşların çiftçilik ve balıkçılık ile geçimini sağladığını belirten Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan, “Mevcut kurulu sanayi tesislerinin birçok artezyen depoları bulunuyor. Yer altı suyunu bitirme noktasındalar. Çiftçiler yer altından su alamıyorlar. Bu tesisle birlikte tarım bitme noktasına gelecek. Diğer tesislerden çektiğimiz yetmiyormuş gibi, burayı endüstriyel bölge tesis ettiler. Bölgede yaşayan 250 bin civarı insan var. Bacalı bir tesis kuracaklar, zehir, lodosla birlikte köylere kadar ulaşacak.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.