Özel Mesleki ve Teknik Eğitim Öğrencilerine Destek Miktarları Belirlendi



Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan '2014-2015 eğitim öğretim yılında organize sanayi bölgelerindeki özel mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin tebliğ', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, 5580 sayılı Kanun kapsamında organize sanayi bölgelerinde açılan özel her türdeki mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları; 9'uncu sınıflarda her alan için aynı, 10, 11 ve 12'inci sınıflarda ise alanlara göre ayrı ayrı olmak üzere belirlendi.

Bu yıl teşvik verilecek organize sanayi bölgelerindeki meslek liselerindeki bölümlere biyomedikal cihaz teknolojileri bölümlerinde eğitim alacak öğrenciler de eklendi. Tebliğe göre 2014-2015 eğitim öğretim yılında verilecek teşvik miktarları, makine teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi ve yenilenebilir enerji teknolojileri için 5 bin 500 lira, metal teknolojisi, plastik teknolojisi, gıda teknolojisi, kimya teknolojisi ve endüstriyel otomasyon teknolojileri için 5 bin lira, tekstil teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme ve biyomedikal cihaz teknolojileri için 4 bin 500 lira, 9. sınıflar için 3 bin 800 lira olacak.