Özyurtlar, Yapı Marketleri Zincirini Büyütüyor



Özyurtlar Şirketler Grubu, Neyzen Yapı Marketleri zincir haline getirmek için harekete geçti. İlk şubesi Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt tarafından 1990 yılında Esenyurt’un merkezinde açılan Neyzen, üçüncü yapı marketini Beylikdüzü’nde Tüyap Fuar Merkezi’nin yanında faaliyete geçirdi. 500 metrekarelik yapı markette 20 bin çeşit ürün satılıyor. Yılsonuna kadar bir şube daha açıp yapı market sayısını dörde çıkaracaklarını söyleyen Neyzen Yapı Marketleri Genel Müdürü Ozan Bük, “Yapı market sektöründe 23 yıldan buyana varız. Beylikdüzü’nün dışında Esenyurt ve Bahçeşehir’de de iki yapı marketimiz var. Ayrıca bir de lojistik depomuz bulunuyor” dedi.

İnşaat şirketkerinin tedarikçisi

Neyzen Yapı Marketlerin ortalama 750 metrekarelik alanlarda faaliyet gösterdiğini ifade eden Bük, “Perakende satışımızın yanı sıra toptan satış da yapıyoruz. Biz Türkiye’nin önde gelen 10 inşaat firmasının resmi tedarikçisiyiz. Bu firmalar arasında Özyurtlar, Dap Yapı, Dumankaya, İnanlar, Kiler Grubu, Torunlar ve Biskon da var” diye konuştu. Satın alınan bir ürünü o gün içinde adrese teslim ettiklerini ve herhangi bir nakliye ücreti almadıklarını belirten Ozan Bük, “Piyasada ciddi bir satın alma gücümüz olduğu için fiyatlarımız da diğer yapı marketlere göre yüzde 20 daha ucuz” diye konuştu.

Bayilik teklifi geliyor

 Bugüne kadar ki tüm Neyzen Yapı Marketleri, Özyurtlar bünyesinde faaliyete geçirdiklerini belirten Ozan Bük, “Özellikle Anadolu’dan bayilik konusunda çok fazla talep alıyoruz. Belli bir şube sayısına ulaştıktan sonra bayilik vermeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu. Kendilerine önümüzdeki 5 yılda iki katı büyüme hedefi koyduklarını söyleyen Neyzen Yapı Marketleri Genel Müdürü Ozan Bük, “2012 yılını 10 milyon dolar ciroyla kapattık. Ciromuzu 5 yıl içinde 20 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Çalışan sayımızı da 50’den 100’e yükseltmeyi planlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.