PAGEV Teknoloji Ödülleri'nde Viko ve Farmamak Birinci Oldu



Foto: Viko, ödülünü alırken

Avrupa’nın 4. büyük plastik üreticisi olan Türkiye, eğer teknolojiye yatırım yaparsa bağımsız bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek.  Bu ihtiyacı gören Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), bu yıl 6’ncı kez PAGEV Plastik Teknoloji Ödülleri Yarışması’nı düzenledi. Yarışmanın ürün dalında birinciliğini Viko Elektrik, plastik işleme teknolojisi dalında birinciliğini ise Farmamak Ambalaj kazandı.

Türk plastik sektörünün, uluslararası alanda rekabetçi bir yapıya sahip olması için yeni teknolojilerin yaratılması gerektiğine inanan PAGEV’in sanayicileri, kurumları, profesyonelleri, araştırmacıları ve öğrencileri teşvik etmek için düzenlediği yarışma bu yıl 6’ncı kez hayata geçirildi. Yarışmanın ödül töreni, yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği ve yurt içi ve yurt dışından 755 firmanın katıldığı Plast Eurasia Fuarı kapsamında TÜYAP’ta düzenlendi.

Yarışmada ürün dalında birinciliği, Viko Elektrik “Yeni Nesil Elektronik Elektrik Sayacı” ürünü ile kazandı. Viko Elektrik’in yeni ürünü çevre dostu olması bakımından dikkat çekti. Plastik işleme teknolojisi dalında birinciliği ise Farmamak Ambalaj “Yüksek Gaz Bariyerli, Çok Katlı COEX Polipropilen Folyo Üretim Projesi” ile kazandı. Farmamak’ın projesi, ülkemizde ve yakın coğrafyamızda ilk defa çok katmanlı ürün üretilmesine yönelik bir proje olması bakımından oldukça önemliydi.

PAGEV Teknoloji Ödülleri’nde araştırma dalında birinciliği, “Gıda Ambalajı Uygulamalarına Yönelik Mısır Proteini Nanokompozitleri Kaplı Polipropilen Filmler” adlı proje ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Funda Tıhmınlıoğlu ve Araş. Gör. Onur Özçalık aldı. Öğrenci kategorisinde ise Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makina Eğitimi Bölümü Makina Ana Bilim Dalı 4. sınıf öğrencisi Ahmet Sarı, “İnovatif Boya Fırçası” projesiyle birincilik ödülüne layık görüldü.

Birincilik ödülünü kazananlar PAGEV tarafından, Mayıs 2011’de  Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenecek olan Chinaplas 2011 Plastik ve Kauçuk Fuarı’na götürülecek ve bu fuarda yer alacak PAGEV standında  projelerini sergileme şansına sahip olacak.