paintistanbul & Turkcoat Fuarı



Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) ve Artkim Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen, Uluslararası Boya ve Boya Hammaddeleri, Yapı Kimyasalları Fuarı olarak lanse edilen paintistanbul & Turkcoat fuarında dört yıllık aranın ardından geri sayım başladı. 2020 yılında pandemi önlemleri kapsamında ertelenen fuar, 17-19 Mart 2022 tarihleri arasında sektörün öncü kuruluşlarını İstanbul Fuar Merkezi’nde bir araya getirecek.

Katılımcı ve ziyaretçi rakamları ile sektörün dünyaca kabul görmüş ve takip edilen sayılı boya ve hammaddeleri etkinliklerinden biri olan paintistanbul & Turkcoat fuarı; her yıl büyüyen Türkiye boya ve hammaddeleri sektörünün yurtiçi ve yurt dışındaki sektörel tanıtımı ile birlikte ihracatına önemli katkılar sağlaması açısından da son derece etkili bir role sahip.

Reklam Goruntulenme Bolumu

“Türk boya sektörü, Avrupa’nın en büyük pazarları arasında yer alıyor”
Paintistanbul & Turkcoat Fuarı’nın temel amaçlarından birisinin de Türk Boya Sanayi’ni dünyaya tanıtmak ve rekabet koşulları günden güne artan küresel pazarda Türkiye’nin yerini sağlamlaştırmak olduğuna dikkat çeken Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Akın Akçalı, “Türk boya sektörü; üretim kalitesi ve kabiliyetleriyle uluslararası standartları yakalamış ve dünyanın birçok noktasına ihracat gerçekleştiren son derece önemli bir sektördür. Ülkemiz, Avrupa genelindeki 5. büyük boya üreticisi olmasının yanı sıra, giderek artan üretimi ve teknolojik alt yapısı ile kendi bölgesinde uluslararası boyutlu sektörel bir güç olma hedefi doğrultusunda ilerlemektedir. Türk boya sektörü olarak 164 Milyar Dolarlık küresel boya ve kaplama pazarının yaklaşık %2’sine hakim durumdayız.

Katılımcı firmalar 17-19 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenecek Paintistanbul & Turkcoat fuarında; yurtiçi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin beğenisine sunacakları yenilikçi ürün ve hizmetler ile en yeni teknolojilerini geniş bir kitleye ulaştırma ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı yakalayacak. Bu bağlamda sektörün bütün hammadde, makine, ekipman ve üretim teknolojileri ihtiyaçlarına karşılık bulabilmesi adına ideal bir platform sunan Paintistanbul & Turkcoat 2022 Fuarı; üretici ile alıcı arasında bir kez daha önemli bir köprü görevi haline gelecek” diye konuştu.

Türkiye, fuarlar için çok büyük potansiyel taşıyor
Yeni dönemde birçok yeniliği de bünyesine katan Paintistanbul & Turkcoat 2022 Fuarı ile ilgili bilgiler veren Artkim Fuarcılık İcra Kurulu Başkanı Cengiz Yaman ise; pandemi sürecinin her ülke gibi ülkemizi de etkilediğini ancak Türkiye’nin dinamik yapısı nedeniyle fuar sektöründe çok hızlı bir toparlanma yaşandığını ifade etti.

Cengiz Yaman fuarların, pandemi öncesinde olduğu gibi yine hem sektörü bir araya toplayan hem de yurt içi ve yurtdışı odaklı, yüksek hacimli iş birliklerine olanak sağlayan ortamlar olduğunu belirterek bu yılki fuardaki yenilikler hakkında bilgi verdi: “Bu organizasyonda fiziki fuarın bitimiyle açılarak 3 ay boyunca erişime açık kalacak bir sanal fuar platformumuz da olacak. Bu sayede firmalar için uzun süreli iletişim imkanı ve yüksek marka görünürlüğü sağlamayı hedeflerken, ziyaretçiler için de zaman kısıtlaması olmaksızın ihtiyaçlarına yönelik olarak firmalar hakkında bilgileri görüntüleme ve online toplantı yapma imkanı sunacağız.”

paintistanbul & Turkcoat 2022 renklerin büyüsünü keşfetmeye dijital dünyada da davet ediyor
Sanal fuarın yanı sıra AllArtkim mobil uygulamasında ise kullanıcılar fuar ziyaretlerini planlayabilecek, firmalar hakkında detaylı bilgileri görüntüleyebilecek, konferans programının detaylarını inceleyebilecek, online toplantı organize edebilecek ve fuar alan ile ilgili diğer tüm detaylara erişebilecekler.

Tüm bu yeniliklerin yanı sıra, fuar alanında sektör uzmanları tarafından düzenlenecek paneller, Turkchem TV Youtube kanalından eş zamanlı olarak canlı yayınlanacak olup, binlerce sektör profesyoneli dinleyiciye ulaşacak.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız