"Palandöken Tabyaları Kış Turizmine Kazandırılmalı"

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) eski Başkanı Necati Bölükbaşı, bakımsızlık ve sahipsizlikten yıkılmaya yüz tutan Palandöken Tabyaları’nın restore edilerek kış turizmine kazandırılmasını önerdi. ‘Düşmanın yıkamadığı Palandöken Tabyaları’nı bakımsızlık yıkıyor’ haberi Erzurumdaki sivli toplum örgütlerini harekete geçirdi.

Görev süresinde Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nın restorasyon ve çevre peyzajı konusunda yaptığı çalışmalar ile bilinen ERVAK eski Başkanı Bölükbaşı, Palandöken Tabyaları’nın restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının kısa zamanda gerçekleştirilmesi için sivil toplum örgütleri ile devletin ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti. Palandöken Dağı’nın zirvesinde bulunan Palandöken Tabyaları’nın en iyi şekilde korunmasının ancak buranın hizmete açılmasıyla sağlanacağını dile getiren Bölükbaşı, “Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri Palandöken. Tabya’nın restorasyonunun yapılmasıyla birlikte buraya gondollift ya da teleski hattının çekilmesiyle burası canlılık kazanır. Bir buçuk metre duvar kalınlığı bulunanan tabyaların cafe ve çok amaçlı olarak hizmete açılması halinde buraların korunup, gelecek nesillere aktarılması daha sağlıklı olabilir.” diye konuştu.

Palandöken Tabyaları’nın restorasyonu ve kış turizmine kazandırılması için çaba harcadıklarını ancak sonuç alamadıklarını ileri süren ERVAK eski Başkanı Bölükbaşı, “ERVAK olarak 9. Kolordu Komutanlığı ile ancak Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nın harabe haline gelmesini önleyebildik. Diğer tabyaların durumu da Palandöken Tabyası gibi içler acısı halde.” diye konuştu.