Pamukkale'den Beyaz Cennet Atağı



Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, kente gelerek Pamukkale'deki örenyeri işletmesinin hakkını almak için çalışmalar başlatan Pamukkale İlçe Belediyesi'ni ziyaret etti. Hürriyet'in haberine göre, AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte görüşen Arıcı, "Kültür ve Turizm bakanlığı olarak elimizden gelen katkıyı Pamukkale Belediyesi'ne göstereceğiz. Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Örenyeri işletmesini almak için hazırladığı projeyi bakanlığımıza verdi. Sağlıklı bir değerlendirme yapılacaktır" dedi.

Başkan Gürlesin de, "Bakan Yardımcısı Arıcı ile geçtiğimiz 30 Nisan'da görüşmüştük. Turizm bölgelerimiz Pamukkale ve Karahayıt ile ilgili projelerimiz noktasında bir kez daha buluşma şansı yakaladık. Amacımız turistlerin akın ettiği beyaz cennet Pamukkale ve termal sağlık turizmiyle öne çıkan Karahayıt ve bölgemizde neler yapabiliriz değerlendirmek, hazırlığını yaptığımız projeleri masaya yatırmak. Görüşmelerimizin bölgemiz açısından olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyorum. Pamukkale yerelden yönetilirse çok daha verimli olur" dedi.

Ardından Arıcı ile Başkan Gürlesin, Pamukkale Ören yerine geçti. Pamukkale İlçe Kaymakamı Veysel Beyru ve Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal da inceleme gezisine eşlik etti. Başkan Gürlesin, ilk olarak Bakan Yardımcısı Arıcı'ya, Kocaçukur ve çevresinde hazırladığı projeleri anlattı. Sonrasında ise travertenler bölgesi, Antik Havuz ve ören yerinin birçok noktasında inceleme yapıldı.