Pamukkale'ye "Mükemmellik Sertifikası"



Dünyanın dört bir yanından turistlere rehberlik eden ve 45 ülkeden üyesi bulunan uluslararası seyahat sitesi "TripAdvisor"ın değerlendirmesi sonucu, Pamukkale'nin önemli başarıya imza attığını kaydeden Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale'nin, bünyesinde barındırdığı antik kenti, Hierapolis Arkeoloji Müzesi ve travertenleriyle üç ayrı "mükemmellik sertifikası" ile ödüllendirildiğini ifade etti.

"Turist sayısı artışla kapanacaktır"

Korkmaz, her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçinin geldiği Pamukkale'nin, ülkenin en çok ilgi gören ören yerleri arasında bulunduğunu söyledi.

Bu yıl Türkiye'ye gelen yabancı turist sayındaki düşüşe işaret eden Korkmaz, buna bağlı olarak Pamukkale'de de sayının azaldığını ancak bu durumun yıl sonuna yansımayacağını kaydetti.

Pamukkale'ye geçen yılın ilk 6 ayında 710 bin turistin geldiğini, bu yıl ise sayının 700 bin olduğunu dile getiren Korkmaz, "Geçen yıla göre yüzde 1,4 azalma görüyoruz. Ancak Pamukale'ye gelen turist sayısının yılsonuna doğru, eksi değil artıyla kapanacağına inanıyorum" dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu