Para Kamerasız Kapıdan Geçmiş



Muzaffer Eryılmaz döneminde Çankaya Belediyesi’nde yaşanan maaş promosyonu yolsuzluğunun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İlk ifadesini veren İrfan A. parayı bavulla kamera bulunmayan arka kapıdan girerek Eski Hesap İşleri Müdürü Nusret Özgür’e verdiğini söyledi. Özgür ise banka müdürünün ifadesinde iddiaları redderek böyle bir parayı almadığını söyledi.

Gözaltına alınan bankanın müdürü İrfan A. ifadesinde yaklşık 280 belediye personelinin iki yıl süresince maaşlarının bankalarına yatırılması karşılığında belediye yöneticilerine 1.6 milyon TL ödendiğini söyledi. Anlaşma sağlanması üzerine promosyon tutarı 1.6 milyon TL’yi Çankaya Belediyesi’nin banka hesabına yatıracaklarını ancak son anda "hesaplarımızda haciz var" talimatı üzerine vazgeçtiklerini anlatan İrfan A. belediyenin spor kulübü adına yatırmayı teklif ettiklerini bunun da kabul görmediğini söyledi.
Şüpheli banka müdürü İrfan A ifadesini şöyle sürdürdü:

Kamerasız arka kapıdan teslimat

"Parayı bir bavula koyup yanımda yardımcım Ş.A şoförüm ve bankanın güvenlik memuruyla birlikte belediyeye Nusret Özgür’ün odasına götürdük. Bizi belediyenin kamera bulunmyan arka kapısından içeri aldılar. Özgür’ün odasında eşi de vardı. Parayı şifreli çantanın içinde masanın üzerine koyup teslim ettik." İfadesi alınan şoför ve güvenlik görevlisinin de ifadelerinin aynı yönde olduğu öğrenilirken, parayı teslim aldığı iddia edilen belediyeci Özgür’ün ise iddiaları reddetti.

Eryılmaz’ın ifadesi alınabilir

Promosyon tutanağında imzası bulunan, Muzaffer Eryılmaz döneminin belediye başkan yardıcımsı İsa Varlı’nın ise teslimatta imzası olduğu iddialarını reddettiği öğrenilirken, Varlı’nın o dönemde emekli olduğu ifade edildi. Promosyon yolsuzluğunu ortaya çıkaran müfettişlerin ilerleyen günlerde dönemin Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın da ifadesine başvurabileceği öğrenildi.