Paris'te Bir Aylık Plaj Keyfi Başlıyor



Fransa'nın başkenti Paris'in sakinleri ve kenti ziyaret edecek turistler, bugünden itibaren bir ay süreyle kent içindeki Seine Nehri kenarında plaj keyfi yaşayabilecek. Paris'te bu yıl yedincisi düzenlenen plaj etkinliklerini, havaların iyi gitmesi halinde en az 4 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Nehir kenarında yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki bir alana kurulan yapay plaj, 21 Ağustos'a kadar açık kalacak. Halkın ilgisinin her geçen yıl artması üzerine belediye, iki yıl önce nehrin diğer yakasında da plaj oluşturmuştu.

Plaj için dışarıdan 2000 ton ince kum getirildi, ziyaretçilerin kendilerini deniz kenarında, tatilde hissetmesi için plaj alanına palmiye ağaçları, soyunma kabinleri, güneş şemsiyeleri, şezlonglar ve çeşmeler yerleştirildi. Plaja, yemek ve meşrubat satılan büfeler de kuruldu.

Plaj etkinlikleri çerçevesinde konserler, dans yarışmaları, spor müsabakaları ve çeşitli animasyonlar düzenlenecek. Plajda eğlenmek isteyenler için bu yıl mini golf, eskrim, langırt, deniz bisikleti, fitness aletleri gibi seçenekler bulunuyor. Plajda kitapseverler için de gezici kütüphane var. Cuma ve cumartesi akşamları ise açık hava konserleri düzenlenecek.

Paris'teki plaj etkinliklerinin son yıllarda büyük ilgi görmesinin ardından, Fransa'da denize kıyısı olmayan diğer belediyeler de yaz aylarında nehir kenarlarında yapay plaj oluşturma yoluna gidiyorlar.