Pasaport’taki Seyir Terasları Yıkılamaz

İzmirliler, Denizcilik Müsteşarlığı’nın açtığı davada mahkemenin yıkım kararı verdiği Pasaport’taki seyir teraslarına sahip çıktı. Denizcilik Müşteşarlığı Liman Başkanlığı’nın İzmir 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı dava sonucu yıkım kararı verilen seyir terasları dolup taşıyor. İzmir Körfezi manzarasında, yıllardır çaylarını yudumlayan, sohbet keyfi yaşayan İzmirliler, yıkım kararına da çok büyük tepki gösterdiler.

İzmir'in önemli yerleri
Yıkım kararının, modern İzmir’in imajını de zedeleyeceğini belirten teras müdavimleri, sorunun mutlaka çözülmesini istedi. Teraslarda zaman zaman yararlandıklarını belirten İlhami Başeğmez ve Leyla Başeğmez çifti, buna anlam veremediklerini söyledi. Hüseyin İlhan, İzmirlilerin çay, simit keyfi yaptıkları en güzel mekanı yıkmak isteyenlerin İzmir’i sevdiğine inanmadığını söyledi. İzmir Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Tolge Çilingir de terasların İzmir’e Akdeniz kimliği kazandırdığına dikkat çekti.

İzmirliler ne diyor

Leyla Başeğmez: "Biz Karşıyaka’da oturmamaza karşın, zaman buldukça teraslardan yararlanıyoruz. Çay için, denizi seyrediyor, sahbet ediyoruz. Bunlar yıkılmamalıdır. Körfez kentinde, deniz kıyısındaterasların sayısı arttırılacağına, yıkılmak istenmesi çok anlamsız" dedi.

Menekşe Tokmak: "Arkadaşlarım ve ailemle, seyir teraslarında oturmak büyük bir zevk. Çok iye zaman geçiriyoruz. Pasaport bölgesindeki bu teraslar, kentin simgesi olmuş. Biz gençlerin açık havada denizle buluşmasını sağlıyor. Bu seyir terasları yıkılmasın."