Pasif Yangın Korunumunda Devrim



AIC Grup tarafından piyasaya sunulan BIS Pacifyre Yangın Kesici ve Tangit Yangın Korunum Seti, bütün penetrasyonlar için ihtiyaçlarınızı tek bir kalemde çözmenize olanak sağlıyor. Yangın kurbanlarının %95’i, ısının direkt etkisi ile değil zehirli gazlardan dolayı hayatlarını kaybediyorlar. BIS Pacifyre & Tangit Yangın Koruma Sistemi ise 90 dakika yangın dayanımı ve hayat kurtaran %100 duman geçirmezlik garantisi veriyor.

Kolay ve hızlı montajıyla ön plana çıkan BIS Pacifyre , boru izolasyonu ve kelepçelenmesine benzer olarak yangın kesici kolluklarla borunun etrafına sarılıyor ve klipsleri ile güvenli bir şekilde sabitleniyor. Dikey ve yatay döşenmiş bütün borularda kullanılabiliyor.

120 dakika yangın geciktirici sınıfına girerek EN 1366 ve DIN 4102 sertifikalarını alan kolay uygulanabilir yangın kesici, birçok ülkede uygulanan çok zorlu testlerden başarıyla geçti.

Üç parçadan oluşan yangın kesicinin 205 mm uzunluğundaki dış metal plağı paslanmaz çelikten yapıldı. Orta tabaka, yüksek performanslı ve yangına maruz kaldığında şişen entümesan bir materyalden oluşuyor. İç kısımda bulunan üçüncü parça ise %100 duman ve ses geçirmezlik garanti eden özel hazır rijit poliüretan (PUR) sünger şeritlerden oluşuyor. PUR sünger şeritler, boru sisteminin titreşimlerinin yalıtılmasını sağlarken, borunun mekanik hareketlerine de imkân tanıyor.

Boruların üzerine monte edilen yangın, duman ve sese karşı geçirmezlik sağlayan koruyucu kelepçeler olan yangın kesiciler, içerisindeki özel entümesan katman sayesinde, ortam sıcaklığı 140 °C’ye ulaştığı anda tepkimeye girerek şişiyor ve bu sayede duman ve yangının diğer tarafa geçişini 240 dakikaya kadar engelliyor. Pacifyre MKII Yangın Kesiciler, özel tasarımları sayesinde borularda sıcaklık farkından dolayı oluşabilecek genleşme için hareket alanı sağlıyor.

Henkel’in ürettiği Tangit Yangın Güvenlik Seti ile geliştirilen BIS Pacifyre MK II Yangın Kesici, LAR tarafından verilen tam koruma sertifikalarına da sahip.

Sistemli bir köpük: Tangit Yangın Koruma Ürünleri

AIC Grup, yeni BIS Yangın Korunum Seti ile yangın güvenliğinde bir devrim yapıyor. Bu sistemin temel öğesi olan Tangit FP 550, Walraven ’in partneri Henkel tarafından geliştirildi. Ürün, 50 cm genişliğe ve 35 cm yüksekliğe kadar olan duvar ve tavan geçişlerinin, yangına dayanıklı ve duman geçirmez bir şekilde köpük ile doldurulmasını sağlıyor. Köpük, kendinden şişme özelliği sayesinde boşlukları dolduruyor ve şekil alıyor. Tangit FP 550, ayrıca 100 mm kalınlığındaki bölme duvarlar içinde ideal bir çözüm.

Çift komponentli yeni köpük, yanan veya yanmayan 140 mm çapına kadar olan borular için EI90, 32 mm’ye kadar olan elektrik kabloları için EI90, kablo tepsileri için EI90 ve bölme duvar kombinasyonları için EI90 standardını garanti ediyor. Ayrıca ısı yalıtımı için DIN 1988-2 ve Alman Enerji Tasarrufu Yönetmeliğine (EnEv) uygun olan ürün ses yalıtımı da sağlıyor.

Henkel tarafından üretilen FP 550 çift komponentli yangın koruma köpüğü, EN 1366 standartlarınca belirlenen katı kriterlere uygunluk gösteriyor. BIS Pacifyre & Tangit Yangın Koruma Sistemi’ni Henkel ile birlikte geliştiren boru destek sistemlerinin Avrupa’daki lider üreticisi Walraven, aynı zamanda ürünün dağıtımını da yürütüyor.