Paslanmaz Boruda Borusan İmzası



PASLANMAZ BORUDA BORUSAN İMZASI

Borusan, grup şirketlerinden Kerim Çelik bünyesinde sürdürdüğü paslanmaz boru ve profil üretim faaliyetlerini yeniden yapılandırarak, Borusan Paslanmaz Çelik Boru ve Profil A.Ş. ismiyle sürdürme kararı aldı.

14 Mart 2005, İstanbul; 2002 yılından bu yana Kerim Çelik bünyesinde bağımsız bir kar ve yönetim merkezi olarak faaliyetlerini sürdüren Paslanmaz Çelik Boru, 2004 yılından itibaren Çayırova tesislerinde Borusan Paslanmaz Boru ve Profil A.Ş. ismiyle üretime devam ediyor.

Borusan Paslanmaz Boru ve Profil’in Çayırova tesisi, yıllık 10 bin ton boru ve profil üretim kapasitesine sahip. Kuruluş DIN normlarında 10 mm ile 114 mm çapları arasında değişen paslanmaz çelik boru ve 10x10 mm ile 60x60 mm ebatları arasında paslanmaz çelik kutu profil üretimi gerçekleştiriyor.

Yeni yapılanmayla büyümeye devam

2005 yılında Türkiye paslanmaz boru ve profil ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamayı hedeflediklerini belirten Borusan Paslanmaz Boru ve Profil Genel Müdürü Mehmet Hamedi şunları söyledi:

“Kerim Çelik bünyesinde sürdürmekte olduğumuz üretim faaliyetlerimiz, 2002 yılında yapılan makina iyileştirme ve yatırım faaliyetleri ile bugünkü kapasitesine ulaştı. Yeni ve yüksek teknolojiye sahip modern üretim ünitelerimizin kurulması ile üretim sonrası süreçler ve “finishing” konularında önemli adımlar attık. Geçtiğimiz aylarda Borusan bünyesinde gerçekleştirilen yeni bir yapılanmayla faaliyetlerimizi Borusan Paslanmaz Boru ve Profil ismiyle sürdürmeye başladık. Bu yeni yapılanmayla daha güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceğiz.”

Borusan Paslanmaz Boru ve Profil A.Ş., gıda, kimya, ilaç, dekorasyon, mobilya ve otomotiv sektörlerine ürün sağlıyor. Türkiye piyasasının yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Mısır, İsrail, Fransa ve İran pazarlarında da ihracat faaliyetlerini sürdürüyor.