İnegöl, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı İle Dünya Pazarlarına Çıkıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde düzenlenecek olan Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF 2005), Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in katılacağı törenle yarın açılacak. Türkiye’nin mobilya başkenti olma yolunda ilerleyen İnegöl’de, 11. defa düzenlenen fuara 163 firma katılıyor. 23 Eylül’e kadar açık kalacak olan fuarı bu yıl 2 bini profesyonel olmak üzere 75 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Konuyla alakalı olarak bir basın toplantısı düzenleyen MODEF Yönetim Kurulu Başkanı ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fuarın İnegöllü mobilyacıların dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi. Bu yıl ilk kez profesyonel bir kadro ile hazırlanan fuarı bugünlere getirinceye kadar zorlu bir dönem geçirdiklerini anlatan Başkan Aktaş, şöyle konuştu:

“Fuarlar bugünkü Hikmet Şahin Kültür Parkı içindeki Uluslararası Fuar Merkezi’ne gelmeden önce önemli evreler geçirdi. İlk fuarımızı Perşembe Pazarı yerindeki açık alanda pazarcı tenteneleri arasında yaptık. Elde edilen başarı üzerine kollar sıvandı ve bugünkü Uluslararası Fuar Merkezi’ne ulaşıldı. MODEF fuarları bu sürede tamamen amatör bir ekip tarafından düzenlendi. Ancak nasıl pazaryerinde fuar olmuyorsa ‘MODEF kurumsallaşmadan olmaz’ düşüncesiyle hareket ederek belediyemiz, ticaret ve sanayi odamız ile mobilyacılar odamızın öncülüğünde fuar şirketimizi kurduk. Böylece ilk kez profesyonel bir kadro tarafından MODEF 2005’i hazırladık.” Bu yıl 72’si sabit alanda, 61’i seyyar olarak çadırda olmak üzere toplam 133 firmanın ürünlerini sergileyeceğini dile getiren Başkan Aktaş, gelecek yıllarda fuar alanının kapasitesini 3-4 kat daha artırmayı hedef aldıklarını belirtti.