Peli Parke ile Vezirköprü Orman Ürünleri İSO 500’de



İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl yaptığı Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayici Kuruluşu'nun 2018 yılı raporu sonuçları açıklandı. Geçen yıl ikinci 500’de bulunan Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş. bu yıl ilk 500 listesine yükseldi.

Vezirköprü Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Peli Parke Genel Müdürü Murat Turan ilk 1000’den 500 firma arasına girmeleri ile ilgili "Öncelikle ilk 500’de yer aldığımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Son 5 yıllık süreçte yaptığımız yatırımlarla düzenli olarak büyüme gösterdik. Firmamızda ciddi yapılanmalara ve yeniliklere imza attık. Orman ürünleri sektöründe birçok ilki gerçekleştirdik. Her yıl hedeflerimize ulaştık. Bu başarı bütün Vezirköprü Orman Ürünleri çalışanlarının başarısıdır. Bu yolda bizimle yürüyen tüm ekibimize de teşekkür ediyorum.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Sadece Peli Parke olarak ihracatımız yaklaşık %20 oranındaydı. Önümüzdeki yıl 2019 ve 20’de bu payı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. %40 oranı bizim 2020 sonuna kadar ki ihracat payı hedefimiz. Firmamızı her yıl büyüterek daha da ilerilere taşıyoruz. Vezirköprü’de 200 bin m2 açık alan olmak üzere 160 bin m2 kapalı alanda üretim yapıyoruz. Ülkemizde orman ürünleri sektörü devamlı kendini geliştiren, yatırım yapılan, son derece büyük bir sektör. Vezirköprü Orman Ürünleri de Karadeniz Bölgesi’ndeki en büyük entegre tesislerden biri.

Tamamen yerli üretici olarak ihracata yönelik çalışmalarımız da önemli. İhracat payımızı her yıl daha da genişletiyoruz. Vezirköprü Orman Ürünleri bünyesinde ürettiğimiz ürünleri Güney Amerika’dan Çin’e, Doğu Avrupa Ülkeleri’nden Orta Doğu’ya, Güney Afrika’ya kadar toplam 32 ülkeye ihraç ediyoruz. Önümüzdeki dönem Vezirköprü Orman Ürünleri olarak hedefimiz ilk 500 firmada daha da üst sıralarda yer almak’’ dedi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasına girmeyi başaran Samsunlu firmaları kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Listede yer alan Samsunlu firmalarla gurur ve büyük onur duyduklarını ifade eden Başkan Murzioğlu, "Göğsümüzü kabartan üç firmamızla ne kadar övünsek azdır. Zor bir süreçten geçtiğimiz aşikar. Yaşanan tüm zorluklara rağmen Samsun'dan üç firmamızın sıralamada basamak da yükselerek yer almasının anlamı ve önemi bizler için çok büyüktür. Firmalarımızın başarılarında payları olan herkese şükranlarını sunuyorum. Güzel ülkemizin sorunları da zenginliği de bizim. Umutsuzluk, kötümserlik aşılayanlara inat ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için hep birlikte çalışma zamanı. Birlik ve beraberliğimizi perçinleme zamanı” dedi.