AKP’li Ahmet Cin’in yönettiği Pendik Belediyesi, Temmuz ayı Meclis toplantısında vergi borçlarına karşılık ilçede okul alanı için ayrılan 7 ayrı parseldeki arazileri Hazineye verme kararı aldı. Ayrıca belediyenin iştiraklerinden olan Pentaş A.Ş. ve Penyapsan’a da borçlanma yetkisi vermesi tepkileri büyüttü.
BirgGün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre; Pendik Belediye Meclisi’nin geçen ayki toplantısında, belediye ve onun şirketi olan Pentaş A.Ş. ve Penyapsan A.Ş için karar alması ve vergi borçlarıyla ilgili teklifleri görüşüldü. Teklifte, borçlara karşılık Kurtköy mahallesinde bulunan ve okul arazisi için ayrılan 7 ayrı parselin Hazineye devredilmesi hakkında karar alındı. Aynı toplantıda belediyenin iştiraklerinden olan Pentaş A.Ş. ve Penyapsan A.Ş.’nin ihtiyaç duyulduğu zaman borçlanma yapabilmesi için yetki verilmesi talep edildi.
Karara karşı ret oyu kullanan CHP’li üyeler, duruma tepki gösterdi. “Belediyeyi yönetemedikleri ortada” diyen Pendik Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Özge Beğenmiş Olca, özetle şunları söyledi:
“Pentaş, gıda, otopark, kültürel faaliyetler gibi alanlarda hizmet sunmak üzere; Penyapsan da yapı ve inşaat üzerine kurulmuş iki şirket. Bu şirketlerin aslında belli bütçeleri var fakat ‘ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere’ diyerek aslında ek bütçe yaratılıyor. Belediyeden borçlanma için kaynak alıyorlar. Fakat kaynak alırken ne zaman geri ödeyecekler, ek kaynağı alırken nereye yatırım yapacaklar, hangi hizmette yapacaklar bunu da belirtmiyorlar. Bu da mali disiplini ortadan kaldırıyor…”
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.