Perella Weinberg Gayrimenkul Fonu, mfi'nin Yeni Çoğunluk Hissedarı Oldu



Perella Weinberg Gayrimenkul Fonu, Almanya'da büyük alışveriş merkezlerinin önde gelen proje geliştiricileri ve işletmecilerinden biri olan mfi management für immobilien AG’in (mfi Management für Immobillien AG, Türkiye’de AVM sektöründe yatırımcı ve mülk sahiplerine proje geliştirme, yönetim ve kiralama konularında, üst düzeyde sürdürülebilir hizmet sunan avm mfi partners’ın Alman ortağı) yeni çoğunluk hissedarı oldu.

Perella Weinberg Partners Finansal Hizmetler Firması’nın Avrupa gayrimenkul yatırım kolu olan Perella Weinberg Gayrimenkul Fonu, sermaye artışı yoluyla mfi’nin çoğunluk hissesini satın aldı. mfi’nin kurucusu ve denetleme kurulu başkanı olan R.Roger Weiss, hisselerinin önemli bir bölümünü yeni hissedar ile birlikte elinde tutmaya devam edecek.

Perella Weinberg Partners ortağı Leon Bressler; “Biz bu sektörde en başarılı Alman şirketlerinden birine yatırım yapıyoruz ve mfi’nin uzun vadedeki başarı öykülerinin devamı için onları desteklemek amacındayız. Sermaye artışı sayesinde mfi; ortakları, kiracıları ve müşterileri yararına olan faaliyet ve hizmet yelpazesini genişletebilme adına daha fazla esneklik kazanmış olacaktır” dedi.

Perella Weinberg Gayrimenkul Fonu’nun yatırımı ile süregelen faaliyetlerini geliştirmeyi ve öz sermayesini güçlendirmeyi amaçlayan mfi, iş geliştirme faaliyeti alanında şu an 1,5 milyar dolarlık yatırım hacmi olan 8 iş geliştirme projesi ile birlikte bazı eski alışveriş merkezlerinin de yeniden yapılandırılması konuları üzerinde yoğun olarak çalışıyor.

Perella Weinberg Gayrimenkul Fonu ile birlikte mfi‘nin uzun dönem için çok önemli bir yatırımcı kazandığını belirten mfi’nin CEO’su Matthias Böning; "mfi, öz sermayesinin güçlenmesi ve yeni hissedarının perakende yatırım uzmanlığından önemli ölçüde yarar sağlayacaktır" dedi.

Hisse alım satımının tamamlanması ile Léon Bressler, mfi denetleme kurulunun başkan vekili olacak. Perella Weinberg Gayrimenkul Fonu’nun yatırımı kapsamında yönetim kurulunda herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

avm mfi partners hakkında

avm mfi partners 2000 yılının Mart ayında Aydın Yurdum, Tarkan Ander ve Dora Şahintürk tarafından kurulmuştur. Ekim 2007’de Alman mfi Management für Immobillien AG ile güç birliği yapmıştır. Bu ortaklıktan sonra ismi avm mfi partners olarak değişmiştir. AVM sektöründe yatırımcı ve mülk sahiplerine proje geliştirme, yönetim, kiralama, mimari konsept tasarım ve planlama danışmanlığı, hukuki danışmanlık konularında en üst düzeyde, uzun süreli ve sürdürülebilir hizmet sunan avm mfi partners’ın şu andaki hizmet alanı Türkiye, Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri’dir.