Perge Arkeoloji Parkı Olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, ören yerlerinin arkeolojik park olarak düzenlenmesi için altyapının tamamlandığını belirterek, ilk etapta Perge, Selge, Aspendos, Phaselis ile Alanya Kalesi'nin 'arkeolojik park' ilan edildiğini açıkladı.

Mumcu, bakanlığın bölgede yürüttüğü veya desteklediği projeler hakkında bilgi verdi. Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde konuşan Mumcu, Antalya'nın turizm potansiyeliyle önemli bir kent olduğunu vurguladı. Özellikle çevre konulu projelere önem verdiklerini ifade eden Erkan Mumcu, 'Hedefimiz, 2006 yılının sonuna kadar, Antalya'da arıtılmadan denize deşarj edilen bir santimetreküp suyun bulunmamasıdır'' dedi.

TURİSTE PARA HARCATACAĞIZ

Antalya'da yeni ve güçlü cazibe merkezleri yaratarak, varolan kapasiteden daha iyi yararlanmayı amaçladıklarını belirten Mumcu, 'Gelen ziyaretçilere daha çeşitli ürünler sunarak, harcama miktarlarını artırmayı amaçlıyoruz'' diye konuştu. Bu amaçla temalı parklar, golf alanları, spor alanları, nitelikli alışveriş merkezleri gibi projeler geliştirildiğine de değinen Mumcu , Antalya'nın doğal potansiyelini, kültür potansiyeliyle birleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Antalya'da müze ve ören yerlerinin bir buçuk milyon ziyaretçi aldığını belirten Mumcu, şunları söyledi:

'Ören yerlerinin arkeolojik parklar olarak düzenlenmesi için mevzuat altyapısının hazırlanması evresini geride bıraktık. Bundan sonra uygulama safhasına geçeceğiz. Diğer taraftan da müzelerin verimliliğini artıracak projeler yürütüyoruz. Selge, Aspendos, Phaselis antik kentleriyle Alanya Kalesi'ni yeni yasanın getirdiği imkanlarla bu yıldan itibaren arkeolojik parklar olarak Antalya'nın kültür hayatına, turizm endüstrisinin hizmetine sunuyoruz.''

Erkan Mumcu, 'Resort turizmi yapılan dünya kentleri nelerle donatılmışsa, Antalya'yı da onlarla donatacağız' dedi.