"Peron"



Odakule Sanat Galerisi, 5 Ekim – 28 Ekim 2010 tarihleri arasında Hale Güngör’ün “Peron” başlıklı yeni resim sergisini ağırlayacak. Sanatçının New York, Stockholm ve İstanbul’da tamamladığı en son çalışmalarının yer aldığı dokuzuncu kişisel sergisi “Peron”da, izleyicileri tren vagonları, tarçınlı kurabiyeler, geyik silüetleri, uçak pencereleri, yılbaşı ışıkları ve ahtapotlar bekliyor.

“Bekleyiş”, “yolculuk” ve “yer değiştirme” temaları etrafında dönen “Peron”da tuval üzerine yağlıboyanın yanı sıra Güngör’ün hamur, desenli kumaş ve dantel gibi malzemelerle renklendirdiği farklı tekniklerde resimleri de yer alıyor.


Hale Güngör Hakkında

1981 Adana doğumlu sanatçı Hale Güngör, 1986-89 yılları arasında İsviçre’de yaşadı. 1993’te başlayan Robert Kolej döneminde İrfan Korkmazlar ile heykel, Gülçin Aksoy ile resim çalıştı. 2004 yılında Paris Parsons School of Design'dan Güzel Sanatlar eğitimi diplomasını aldıktan sonra İstanbul’da kendi atölyesini kurdu. Sanatçı yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergi, sanat fuarı ve bienale katıldı, İstanbul ve Paris’te kişisel sergiler açtı. 2008 yılında New York’a taşınarak Pratt Institute Resim Bölümü’nü yüksek akademik başarıyla bitirdikten sonra, 2010’da Stockholm’e yerleşmek üzere yola koyuldu.