Pertek'e 10 Milyon Dolarlık Termal Tesis



Tunceli’nin Keban Baraj Gölü kıyısındaki Pertek İlçesi’ne Cumhuriyet tarihinin en büyük özel yatırımlarından biri olan 10 milyon dolarlık Pertek Termal Tesisleri kuruluyor. Bu modern tesisin yanı sıra, Keban Baraj Gölü’nde jet ski, kano, deniz bisikleti etkinlikleri yapılacak, mavi tur düzenlenecek. Termal tesis yatırımını yapan işadamı Selahattin Şerefoğlu, tesisin bölgesinin kaderini değiştireceğini belirterek, “Bu bir başlangıç. Yatırımcıların ilgisi olsun diyoruz. Bu bir başlangıç olacak ve umuyoruz yakın zamanda bu tesis gibi yenileri de açılır” dedi.

Adı sürekli terör olaylarıyla anılan Tunceli’nin Pertek İlçesi’nde işadamı Selahattin Şerefoğlu tarafından 10 milyon dolar harcamayla bölgenin en büyük turizm tesisi Pertek Termal Tesisleri kuruldu. Keban Baraj Gölü kıyısına kurulan tesis, Ege ve Akdeniz’deki tesisleri aratmayacak. 150 dönüm arazi üzerindeki tesisler, 15 Haziran 2010 tarihinde hizmete açılacak. Özellikle cilt hastalıkları için çok etkili olan ve birçok vücut rahatsızlığını tedavi ettiği belirtilen termal suya sahip tesislerde, çamur banyosu yapma imkanı bulunacak. Tesislerde kadınlara ve erkeklere hizmet veren 2 ayrı termal havuz ile kadın erkeklerin birlikte yararlanabileceği ayrı bir havuzun yanı sıra, Türk ve Fin hamamları ile fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi de yer alıyor. Tesislerde çocuklar ve gençlerin eğlenmesi için Agua Park ta bulunuyor.

KIYIDA HALK PLAJI

Tesislerin Keban Baraj Gölü kıyısı Ege ve Akdeniz’deki gibi plaj yapılırken, halk bu plajlardan ücretsiz yararlanacak. Tatilciler, Keban Baraj Gölü’nde ilk kez deniz bisikleti, Jet ski, sürat teknesi ve tek kişilik kanolara binip gölde gezecek. Ayrıca, gölde teknelerle mavi tur düzenlenecek. Yöre halkı daha tesisler hizmete girmeden şimdiden kano ve deniz bisikletlerine binerek gölün keyfini çıkarmaya başladı.

Ankara’da müteahhitlik yapan ve tesisleri kuran işadamı Selahattin Şerefoğlu, Pertek’in ata toprağı olduğunu söyledi. Termal su kaynakları üzerine bir araştırma yaptıklarını ve hobi olarak gördükleri bu çalışmayı zamanla bölgeye hizmet edecek bir kaynağa dönüştürdüklerini anlatan Şerefoğlu, “Babamın, dedemin mezarı burada. Bu bölgede doğduk büyüdük. Buraya verebileceğimiz bir hizmet olarak düşündük. Bu proje, kendi değerleri dışında aynı zamanda bu bölgeye artı bir değer katacak, çok gelişecek ve çok büyüyecek bir proje” dedi.

‘HER GELİR GRUBUNA HİTAP EDECEK’

Selahattin Şerefoğlu, projenin ekonomik katkısının dışında, bölgeye sosyal ve kültürel katkılar da sunacağını ifade ederek, 2004 yılında başladıkları projeyi 2010 yılında bitirip, 10 milyon dolarlık yatırımı tamamladıklarını kaydetti.

Yatırımın aynı zamanda bölge insanında heyecan uyandırdığı ve psikolojik olarak rahatlattığını söyleyen Şerefoğlu şöyle konuştu:

“Bu bir başlangıç olacak ve umuyoruz yakın zamanda bu tesis gibi yeni tesisler de açılır. Bu tesis, bu konsepte Türkiye’de bir ilk. Halkın direk faydalanacağı, elini kolunu sallayarak direk hizmet alacağı, çok rahat edeceği, toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir tesis olacak. Her gelir grubuna hitap edecek bir proje olacak. Bu konsept öyle planlandı. Buranın doğal güzelliği, yakın zamanda bu projeyle desteklenerek tanıtımları yapılacak” dedi.

KAYMAKAM VE BAŞKAN'DAN TEŞEKKÜR

Pertek Kaymakamı Mehmet Çağrı Erdinç de, Pertek’in Tunceli’nin doğal güzelliklerinin vitrin ve vizyon ilçesi olduğunu söyledi. Yatırımların iş ve aş anlamına geldiğini kaydeden Kaymakam Erdinç şöyle dedi:

“Tunceli’de dile getirdiğimiz bu sıkıntılar, vatandaşlara iş ve aş olarak dönecek. Güvenlik problemini de bu tür yatırımlar bitirecek diye düşünüyoruz. Baba ocağını unutmadan, buraya sosyal yatırımı kazandıran Selahattin Bey'e teşekkür ediyorum. Bu tesisisin açılmasıyla bir anda 150 vatandaşımız iş sahibi olacak. 4 kişilik aile olarak düşündüğümüzde 600 kişi faydalanacak. Bu Pertek için azımsanamayacak bir rakam. Şu anda bile tesiste 250 kişi çalışıyor.”

Kaymakam Erdinç, aynı zamanda Pertek’te su sporlarının yaygınlaşmaya başladığına dikkat çekerek, Pertek’in önümüzdeki günlerde önemli turizm ve cazibe merkezi olacağını söyledi.

Pertek’in EMEP'li Belediye Başkanı Kenan Çetin de, ekonomik, sosyal ve turizm konumunun bir kenti, kent yapan unsurların başında geldiğini belirtti. Termal otel projesini ‘Pertek için büyük bir kazanç ve tarihi bir milat‘ olarak değerlendirdiklerini kaydeden Çetin, şunları söyledi:

“Selahattin Bey kendi memleketine geri dönüş, kendi memleketinde ayak izi olma sevdası taşıyan ve güleç yüzü olan biri. Harcadığı paranın hesabını yapmadan ata, dede toprağına ne vereceğini düşünen, başkalarını da teşvik eden biri. Bu yatırımın, örnek bir müessese olacağını düşünüyoruz. Biz yerel yöneticileri, istihdam anlamında rahatlatan Selahattin Bey'e özellikle teşekkür ediyorum.”

Başkan Çetin, Bodrum ve Marmaris’e tatil amaçlı gidenleri Pertek’e davet etti.(dha)