Petma Mermer 2012'de Tanıtım ve Pazarlama Çalışmalarını Yoğunlaştırıyor



Bir Pet Holding kuruluşu olan Petma Mermer, 2012 yılında yurtiçi ve yurtdışı tanıtım ve pazarlama çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Son olarak İzmir’de yapılan ve doğaltaş sektörü profesyonelleri başta olmak üzere pek çok yerli – yabancı katılımcının ziyaret ettiği Marble 2012'de yer alan Petma Mermer, 'Turnalit Bej' markasıyla tanıtılan Tokat Turhal yöresinin açık bej renkli mermer ocağının ürünlerini katılımcılara tanıttı. Turnalit Bej adı verilen homojen, proje taşı niteliğindeki blok mermerler, çeşitli ülkelerden gelen ziyaretçilerin de beğenisini kazandı. Özellikle Çin, Hindistan, Mısır, Tunus, Ürdün ve Suudi Arabistan’dan yoğun siparişler geldi. Mermer sanatçısı Gülden Bicil’in Petma için yorumladığı 'Organik' adlı mermer heykeli de, Petma standının ilgi çeken bir başka unsuru oldu.

Adını, bölgenin antik isimlerinden alan 'Petma Mermer Turnalit Bej' blokları, her aynadaki homojen rengi, sağlamlığı ve yöreye özgü açık bej tanımıyla büyük beğeni topluyor ve tercih ediliyor. Petma Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zeynep Köksal Yaykıran; “Genç bir kuruluş olan Petma, Pet Holding’in yıllara dayalı kurum kültürü, müşteri odaklı yaklaşımı ve kaliteli ürün anlayışıyla rekabetin yoğun olduğu bu sektörde kendini başarıyla konumlandırdı ve kabul ettirdi. Doğaltaş sektörüne çabuk ısındık, yeni ocaklar da açacağız. Türkiye’nin mermerlerine çok önem veriyoruz. Zira mermer, Türkiye’nin  petrolüdür, geleceği çok parlaktır. Sektörde bir araya gelerek ortak platform oluşturmak, eğitimi yükseltmek ve devletten de gereken desteği alarak dünyada 'Türk Mermeri'ni markalaştırmak hedefimiz olmalıdır” dedi.

2010 yılında Pet Holding bünyesinde kurulan Petma Mermer Doğaltaş ve Madencilik Şirketi, 2011 yılında üretime başladı. Tokat’ın Turhal Bölgesi’ndeki işletmede, birinci kalitede ve ihracata uygun taş kesimiyle üretim yapan Petma Mermer’in  çalışmaları halen 2. kademede devam ediyor. Firma, bu yıl 3. ve 4. kademelere inmeyi hedefliyor. Firma, halen 5000 metrekare blok/yıl olan üretimini de hızla arttıracak.