Philips Aydınlatma’da Yeni Ülke ve Bölge Başkanı Değişti

Philips Aydınlatma Türkiye’nin Genel Müdürü Eran Görgen

1 Mart 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni görevlendirme ile üç yıldır Türk Philips, dört yıldır da Philips Aydınlatma’nın Türkiye liderliğini üstlenen Göktuğ Gür, Türkiye, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Ürdün, Lübnan, Filistin, Irak, İran, Suriye, Yemen, Afganistan ve Türkmenistan’ın da içinde bulunduğu 15 ülkeyi kapsayan Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi’ni Dubai’den yönetecek. Göktuğ Gür’den boşalan koltuğu ise, 16 yıldan bu yana Philips Aydınlatma’da çalışan Eran Görgen devralacak.

Philips Aydınlatma Ortadoğu ve Türkiye Bölgesi CEO'su Göktuğ Gür

Göktuğ Gür Kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olan Göktuğ Gür, Yüksek lisansını İşletme üzerine, Marmara Üniversitesi ve Maine Üniversitesi’nde tamamladı. 22 yıldır sürdürdüğü profesyonel çalışma hayatı boyunca, enerji sektöründe imza attığı pazarlama ve çözüme yönelik projeler aracılığıyla, Türkiye’yi de içine alan Akdeniz, Orta Asya ve Orta Doğu bölgelerinde uzmanlaştı.  İş hayatına bir dış ticaret firmasında başlayan Gür, 1996-2013 yılları arasında global ölçekte uzmanlaşmış bir şirkette pek çok yönetim pozisyonunda görev aldı. 2013-2016 yılları arasında Sağlık Hizmetleri, Aydınlatma ve Tüketici Ürünleri sektörlerini barındıran Türk Philips'in Üst Yöneticiliğini (CEO) üstlenen Göktuğ Gür, 1 Şubat 2016 tarihi itibariyle Philips Lighting Türkiye CEO’su olarak atandı. Göktuğ Gür, önümüzdeki dönemde Suudi Arabistan harici Ortadoğu ve Türkiye Bölgesi CEO’luğunu üstlenecek.

Eran Görgen Kimdir?

2001 yılında Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Eran Görgen, yüksek lisansını aynı üniversitede Mühendislik Yönetimi üzerine tamamladı. Kariyerine 2000 yılında Philips Türkiye’de’da başlayan Görgen, daha sonra Polonya, Romanya, Macaristan, Slovakya ve Hollanda’da dasatış ve pazarlama alanında pek çok başarılı projelere imza attı. Son üç yıldır Orta ve Doğu Avrupa Pazarlama Direktörü olarak 17 ülkeden sorumlu olan Görgen, 1 Mart itibariyle Philips Aydınlatma Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü yürütecek.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu