Philips, UEVF 2013'te "Çevre Anıtı"nı Sergiledi



Sunduğu LED teknolojisiyle aydınlatma sektörünün öncü firmalarından olan Philips, 10 - 11 Ocak 2013 tarihleri arasında WOW Convention Center İstanbul’da düzenlenen UEVF 2013’te yenilikçi aydınlatma çözümlerini sergiledi. Enerji tasarrufunu tasarımla birleştiren Philips’in sergilediği ürünler arasında, Avrupa Birliği tarafından geçtiğimiz yıl Eylül ayında enerji tasarrufu ve küresel ısınmayla mücadele kapsamında şeffaf ampullerin üretim ve satışının yasaklanmasını desteklemek amacıyla sosyal medyada başlatılan “Zihni Sinir Ampuller Kampanyası”nın kazanan projesi olan “Çevre Anıtı” ilk sırada yerini aldı.

Sosyal medyada Kasım ve Aralık ayları boyunca süren ve şeffaf akkor ampullerin başrol oynadığı projelerin yarıştığı kampanyada birincilik koltuğuna oturan “Çevre Anıtı”, geri dönüşüm kampanyası aracılığıyla toplanan eski ampullerden oluşuyor. Şehir meydanları düşünülerek dev bir ampul şeklinde tasarlanan proje aracılığıyla toplumsal ölçekte enerji tasarrufu konusunda etkili bir bilinç yaratılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda Dünya Çevre Günü’nde şehir meydanlarına yerleştirilen dev ampul anıtı aracılığıyla, tüketicilere enerjiyi doğru ve tasarruflu kullanma konusunda duyarlılık kazandırılması planlanıyor.


Toplumsal enerji tasarrufu bilinci oluşturmak, verimlilik ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanan “Enerji Verimliliği Haftası” kapsamında, bu sene dördüncüsü düzenlenen Ulusal Enerji Verimliliği Fuarı ve Forum’unda (UEVF 2013) Türkiye’nin enerji verimliliği politika ve stratejileri farklı perspektiflerden değerlendirilirken, sorunlara ilişkin geliştirilen çözüm önerileri tartışıldı.

Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen, sektörün önde gelen isimlerini ve markalarını bir araya getiren, sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir platform haline gelen UEVF 2013, Türkiye’de “Enerji Verimliliği Seferberliği”nin görmezden gelinemeyecek kadar önemli bir kavram olduğunu bir kez daha ortaya koydu.