Philips’ten Konaklama Sektörüne Yönelik Çığır Açan Yenilik



Aydınlatma sektörünün lider markalarından Philips; konaklama sektöründe artan enerji maliyetlerini düşürme talebine yönelik yeni ürünü piyasaya sunuyor. Yeni DimTone özellikli 7W GU10 MASTER LEDlamba, günlük ışık yakma saatleri yüksek olan alanlara yönelik çözümleri konukların tadını çıkarabileceği hoş ve sıcak atmosferler ile birleştirerek sunuyor. Philips, DimTone ürünü ile konaklama sektöründe yüzde 80’in üzerinde enerji tasarrufu sağlıyor.

Yeni ışık kısma özelliği ile DimTone, sadece ışığın miktarını azaltmakla kalmayıp ışığın renk sıcaklığını da kısıyor. Işık kısıldığında daha sıcak bir ton alırken aynı zamanda hoş bir atmosfer de yaratıyor. Şeffaf ve halojen lambalara benzeyen sıcak ve yumuşak bir ışık yayan DimTone, otellere konuklarına kendilerini evlerinde hissettiren doğal ve samimi bir atmosfer yaratmaları için yeni olanaklar sunuyor. 

7/24 faaliyet gösteren konaklama endüstrisi, enerji tasarrufu sağlama konusunda büyük potansiyele sahip bulunuyor. Aydınlatma, bunu sağlamanın en etkili yöntemlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Halihazırda enerji kullanımının yüzde 42’si aydınlatmadan kaynaklanıyor ve bunun yüzde 70’i verimsiz durumda. DimTone LED lamba kısma özelliği ile hem karlılığı artıracak hem de konukların konforunu iyileştirip kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak bir aydınlatma çözümü sunuyor.

Philips Aydınlatma Türkiye Genel Müdürü Ülkem Kırımlı konaklama sektöründe enerji verimli aydınlatmaya geçişi kolaylaştıracak bu yeni ürün ile ilgili olarak görüşlerini şu şekilde ifade etti: “Özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda konaklama sektöründeki yöneticiler konuklarına sunacakları hizmetten ödün vermeden maliyetleri düşürme baskısı altında kalıyor. DimTone özellikli 7W MASTER GU10 LEDlamba, otel, bar ve restoran sahiplerine doğal ve samimi bir ortam yaratabilecekleri yumuşak ve sıcak bir ışık kalitesi sunarken LED teknolojisinin sunduğu uzun kullanım ömrü ve enerji tasarrufu imkanlarından da faydalanmalarını sağlıyor.”



Dimtone’dan enerji tasarrufu

Philips’in DimTone özellikli 7W GU10 MASTER LEDlamba,  İsveç, Göteborg’daki Spar Otel’de kullanılmaya başlandı. Otelin kahvaltı salonunda bulunan 130 adet 50W Halojen GU10 lambaların yerini alan DimTone özellikli lambalar bu alandaki aydınlatma maliyetini yüzde 82 oranında azaltarak, günde 12 saat kullanım süresi üzerinden hesaplandığında bir buçuk yılda geri ödeme sağladı.

Bygg-Gota Grubu bünyesindeki Spar Otel’in gayrimenkul yöneticisi Alexander Pehrsson konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Bir otelde ışığın hoş bir ortam yaratması, konuklara rahatlatıcı bir his sağlaması açısından önemli. Aynı zamanda amacımız maliyetlerimizi düşük tutmak ve çevreye verdiğimiz zararı azaltmak. DimTone’a geçtik, çünkü sıcak ve hoş bir atmosfer yaratmak istedik. Halojen lambalar sık sık bozuluyordu ve enerji tüketimimiz çok yüksekti.”

DimTone özellikli 7W GU10 MASTER LEDlamba, enerji tasarrufu sağlama ve yenilikçi ambiyans yaratma olanaklarının yanı sıra, geleneksel aydınlatma çözümlerine kıyasla çok daha uzun kullanım ömrüne sahip. Bir halojen lambanın kullanım ömrü 2 bin saatken, DimTone lambaların kullanım ömrü 40 bin saat; bu da spot ışıkları değiştirme gereksinimini ve dolayısıyla bakım maliyetlerini azaltıyor.