Photographic Portrait Prize 2007

Londra National Portrait Gallery’de, 5. Fotografik Portre Ödülleri’nin kazanan fotoğrafları sergileniyor.

Genç fotoğrafçılar, fotoğraf öğrencileri ve yetenekli amatörler arasında gerçekleştirilen, 2700 fotoğrafçının 7 bin fotoğrafla başvurduğu yarışmada bu yıl birincilik ödülünü; 1994 yılında Ruanda’da gerçekleşen iç savaş sırasında tecavüze uğrayan Joseline İngabire’i fotoğrafladığı etkileyici karesiyle 38 yaşındaki fotoğrafçı Jonatan Torgovnik aldı. Torgovnik, savaşın içine doğan iki çocuğuyla poz veren genç kadının nezdinde, Ruanda’daki binlerce masum savaş kurbanının acılarını yansıtan fotoğrafıyla 12 bin £’luk ödülün sahibi oldu.





Portre türünde farklı stillerin ve yaratıcı yaklaşımların biraraya geldiği uluslararası bir karışım olan yarışmadan seçilenlerle açılan sergide 60 fotoğraf yer alıyor. Renkli, siyah-beyaz, analog ve dijital teknolojilerin kullanıldığı fotoğraflarda; ışık tekniği olduğu kadar editoryal ve sanatsal anlamda da kriterler göz önünde bulunduruldu.


Fırtına Sonrası Sessizlik serisinden - Ivor Prickett
25 yaşın altındaki fotoğrafçılara verilen Godfrey Argent Anma Ödülü, eşi Nebojsa uyurken oğlu Nikola’yı emziren Slavica Feeds’in portresini ölümsüzleştiren Ivor Prickett’a verildi.