Pierre Cardin Mobilyadaki İlk Konsept Mağazasını Açtı

Fransız hazırgiyim markası Pierre Cardin'in dünyadaki beş ana lisansöründen biri olan Aydınlı Grup, markanın tüm ürün gruplarını içeren Türkiye'deki ilk konsept mobilya mağazasını Ankara'da açtı. Dokuz ay önce çocuk ürün grubu ile girdiği mobilya sektöründe yoğun talep üzerine tüm ürün gruplarıyla yer alma kararı alan Aydınlı, Pierre Cardin Mobilia mağazası ile gelecek yıl 45 milyon YTL ciro hedefliyor.

Aydınlı'nın geçen yıl alt lisansörlük anlaşması imzaladığı Kayserili Özkar Grup işbirliği ile önceki gün açılan Pierre Cardin Mobilia'da, çocuk grubundan yemek ve yatak odalarına kadar tüm ürün grupları yer alıyor. Ürün gruplarında metal ve kurşunun kullanılmadığı Pierre Cardin Mobilia ile gelecek yıl yurtiçinde 25 mağaza sayısına ulaşılması hedefleniyor. 2009 yılından itibaren ise bayilikler aracılığıyla Rusya, Ukrayna ve İran gibi 25 ülkeye faaliyet gösterilmesi planlanıyor.

Pierre Cardin Mobilia'nın önceki günkü açılışına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile birlikte Aydınlı ve Özkar Grup üst yönetimi katıldı. 2005'ten bu yana Pierre Cardin'in Türkiye dahil yedi çevre ülkede tüm ürün gruplarında ana lisansörlük hakkını elinde bulunduran Aydınlı Grup'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Said Kavurmacı, geçen yıl Kayserili Özkar Grup ile alt lisansörlük anlaşması imzalayarak markanın mobilya mağazalarını da açmaya başladıklarını söyledi. Türkiye'de mobilya sektörünün gün geçtikçe geliştiğine dikkat çeken Kavurmacı, "Yurtiçinde 7.5 milyar dolarlık büyüklüğe sahip pazar, bizim gibi markalar sayesinde tasarımın ön plana çıktığı önemli bir sektör haline gelecek" dedi. Kavurmacı, Pierre Cardin Mobilia mağazalarını 2009 yılından itibaren 25 ülkede daha açmayı planladıklarını ifade etti.
    
Kurşun ve ağır metaller içermiyor

Özkar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özcan ise 5 alanda faaliyet gösteren ve 300 milyon YTL cirosu bulunan grubun, Aydınlı Grup ile birlikte Pierre Cardin Mobilia'yı sektörün önde gelen markalarından biri haline getireceğini söyledi. Dokuz ay önce faaliyete geçen markanın, Kayseri, Gaziantep, İstanbul ve Ankara mağazalarının dışında eylülde Bursa mağazasının da açılacağını aktaran Özcan, 2009 sonuna kadar yurtiçi mağaza sayısını 25'e çıkarmayı planladıklarını söyledi. Özcan, "2008 yılı yapılanma yılı olduğu için ciro hedefimiz yok. Ama gelecek yıl 45 milyon YTL ciro hedefliyoruz" diye konuştu. Ortalama 7 ila 10 bin YTL arasında satılacak mobilya gruplarının sosyal sorumluluk ilkesi doğrultusunda üretildiğini de dile getiren Özcan, "Mobilyalar kurşun ve ağır metaller içermiyor. Kazalara karşı keskin hatlar yerine oval hatlar kullanılarak üretildiler. Ayrıca çocukların kendine olan güvenlerini kazanmaları açısından ürünlere bazı ufak detaylar ekledik. Çocukların yatağa tek başlarına çıkmaları için karyolaya ek olarak basamaklar yaptık" diye konuştu.
    
Aydınlı Grup 150 satış noktasına sahip
   
* Aydınlı Grup'un Türkiye'de yaklaşık 150 perakende satış mağazası var.
* Pierre Cardin, Cacharel, US Polo Assn. ve Becon Berlin markalarının lisansörü.
* Pierre Cardin'in 2005'ten itibaren Türkiye dahil yedi ülkede ana lisansörü.
* Geçen yıl Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 398'inci oldu.