Piriştina İçin 7 Bin El

Ahmet Piriştina'nın anısını yaşatmak amacıyla 7 bin İzmirlinin el izinden oluşan bir anıt heykel hazırlandı. Esendere'ye konulan heykel yarın açılacak.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle 2004'te hayatını kaybeden eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın anısını yaşatmak amacıyla Konak Belediyesi'nin başlattığı ve İzmirliler'in el izlerinden oluşan Anıt Heykel Projesi tamamlandı. "Bir el de sen ver!" isimli proje kapsamında Anıt Heykel için 7 bin el birleşti. Yapımı heykeltıraş Ekin Erman tarafından gerçekleştirilen ve 7 bin kişinin el kalıplarının alındığı kampanya çerçevesinde tamamlanan anıt heykel, Esendere semtindeki Ahmet Piriştina Doğal Sit Parkı'na yerleştirildi. Anıt heykel, Piriştina ailesinin de katılacağı bir tören ile yarın açılacak. Açılış için saat 17.00'de Karşıyaka Anayasa Anıtı, Bornova Hükümet Konağı, Narlıdere Belediyesi, Gaziemir Abdullah Arda Meydanı, Üçkuyular Meydanı ve Balçova Belediye Binası önünden otobüs kaldırılacak.

Baykal'ın da el izi var
Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, birleşen ellerin heykelin özünü oluşturduğunu belirterek, "Yaşlısı, çocuğu ve genci herkesin elleri bu heykelde bir arada bulunuyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan gençlere ve ESHOT işçilerine kadar her kesimden insan katkı koydu" dedi.

"El verenlerin" ismi yazılı
Eski İzmir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın anısına yarın açılacak olan heykel üç sütundan oluşuyor. Her sütunda 20 dal, her dalda 70-80 arası el bulunuyor. Sütunların her birinin boyu 6 metre, ağırlığı ise 1 ton. Anıtın yanındaki mermer tabletlerde, el verenlerin isimleri yer alıyor.