"PİST" İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nda



İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı’nın Beyoğlu Atlas Pasajı’nda gerçekleştirdiği Çarşamba Buluşmaları, 4 Şubat Çarşamba günü, saat 18:30’de Türkiye’nin önde gelen sanatçı insiyatiflerinden PİST/// Disiplinlerarası Sanat Alanı’nın kurucuları Didem Özbek ve Osman Bozkurt’u ağırlayacak. 

Dünyanın önemli sanat fuarları arasında yer alan Londra’daki Frieze Sanat Fuarı’na davetle katılan ilk Türk sanatçılar olan Özbek ve Bozkurt, bu süreçte yaşadıklarını anlatacak. 

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle 2008 yılında fuara katılan sanatçılar, fuardaki standlarında, çağdaş sanat eserlerinin yanı sıra, İstanbul sanat ortamını sıradışı bir sunumla tanıtmışlardı.  Didem Özbek’in fuarda kurduğu çay ocağı enstalasyonu ve PİST sanatçıları tarafından tasarlanan çay şekeri paketleri büyük ilgi toplamıştı. 

Deneysel projelere fırsat tanıyan bir platform olma misyonuyla çalışmalarını sürdüren PİST, çağdaş sanatın genç isimleri için önemli bir üretim platformu.  PİST’in kurucularından Osman Bozkurt, geçtiğimiz yıl, The Independent Gazetesi tarafından en iyi 20 yeni kuşak sanatçı arasında gösterilmişti.