Platform, Avrupa Kültür Vakfı'nın 50. Yıl Özel Ödülünü Aldı



Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Avrupa Kültür Vakfı'nın (ECF - European Cultural Foundation) 50. yıldönümü kutlaması kapsamında verilen özel ödüle layık görüldü.

Ödül Platform'a, Türkiye'nin dünya güncel sanat haritasında yer almasındaki katkıları ve bu konuda oynadığı önemli rol nedeniyle verildi. Platform'un yöneticisi Vasıf Kortun, geçtiğimiz Cumartesi (24 Nisan) Amsterdam'ın eski ünlü borsa binası Beurs van Berlage'de gerçekleştirilen 50. yıl kutlama gecesinde ödülü aldı.

Aralarında, sanat ve politika dünyasından birçok önemli ismin bulunduğu yaklaşık 300 davetlinin katıldığı gecede, Hollanda Prensesi Margriet, eski Fransız Kültür Bakanı Jack Lang ve ECF Başkanı birer konuşma yaptı. Vasıf Kortun ödülü alırken, Platform'un sadece sergi düzenleyen bir galeri olmadığını, aynı zamanda Türkiye ve bölgeden sanatçıların uluslararası projelerle kaynaşmasına olanak tanıdığını söyledi.

Zengin arşiv ve kütüphanesiyle sanatçılara, öğrencilere ve araştırmacılara eşşiz kaynak sunan Platform'un, güncel sanat alanında bir referans noktası oluşturduğunu belirtti. Kortun, Platfrom'un başarısındaki en önemli unsurlardan birinin, Garanti Bankası'nın profesyonel bilgiye saygı duyarak kuruma özerklik tanıması olduğunu söyledi.

İstanbul izleyicisini güncel sanatla buluşturan sergi mekanı ve araştırma merkezi Platform, genç kuşakların kültürle ilişkisinde uluslararası bir düzeyi tutturmayı ve değişen dünyayı daha iyi anlamlandırmaya yardımcı olacak bir ortam sağlamayı amaçlıyor.