PLD'nin Yeni Sayısının Teması "Atmosfer ve LED'ler"




Her sayı bir tema çerçevesinde ışığı masaya yatıran Professional Lighting Design Türkiye’nin Nisan - Mayıs sayısı, 'atmosfer' yaratan tasarımlara yer veriyor: ABD'nin Las Vegas kentinde, Tresure Island bölgesinde bulunan 'Social House Restaurant', geleneksel ve modern günlük yaşamın birbirine geçtiği Japon gece kulübü 'Club Minerva' ve İzlanda aydınlatma tasarımı trendlerine de odaklanan 'Blue Lagoon'. Yeni sayıda, bu tasarımlara ek olarak, sanatçısı Kazuo Katase’nin “yer-mekan” başlıklı çalışmaları ve dualizmin ışığında, Asya usulü ışık atmosferi de inceleniyor.


PLD Nisan - Mayıs sayısı, Türkiye’den de çok tartışılan bir projeyi ele alıyor: Boğaziçi Köprüsü. Son dönemde çok farklı mecralarda tartışmalara sebep olan, çeşitli eleştiriler alan proje, teknik ayrıntıları ile tartışılıyor. Bu sayıda yeralan diğer projeler ise, Club Med Palmiye Tesisi ve Rahmi Koç Müzesi.

Ayrıca, Erhan Dikel LED kullanımı için yeni yöntemler önerirken, Dr. Müge Göker Led’leri biraz daha yakından tanıtıyor. Bağımsız aydınlatma tasarımcısı Korhan Şişman ve PLD editörü Emre Güneş ise, Euroluce 2007 ve Paris’teki “City under microscope” etkinlikleri ile ilgili izlenimlerini aktarıyorlar.

PLD
1998 yılından bu yana dünyanın tek aydınlatma tasarımı dergisi olarak hayatını sürdüren Professional Lighting Design, Almanca, İngilizce ve Çince’den sonra Türkçe olarak yayımlanıyor.

Profesyonel Aydınlatma Tasarımcıları Derneği (PLDA) resmi yayın organı olan PLD, pazardaki yeni ürün ve trendleri, ışığı ele alış biçimiyle diğerlerinden ayrılan mimari ve iç mimari uygulamaları, uluslararası tanınmış aydınlatma tasarımcılarının ve mimarların süzgecinden geçiriyor. İki ayda bir yayımlanan dergi, başucu kaynağı olarak kullanılmayı hedefliyor.