PNR.istanbul Ağına Katılan Profesyoneller 26-27 Nisan Günlerinde Bir Araya Geldi



Binat İletişim&Danışmanlık ve Yapı Medya İletişim’in ortak projesi olan PNR.istanbul (Professional Network and Research Platform Istanbul), yapı sektöründe yeni pazarlar ve iş olanaklarına odaklanan profesyonel bir iletişim ağı ve araştırma platformudur. PNR.istanbul malzeme firmaları ve mimarlık ofislerini bir araya getiren “Face to Face”, potansiyel pazarları ve dinamiklerini odağına alarak tartışmaya açan “Focus”, yeni pazar olanaklarının konuşulduğu “Forum”, iş deneyimlerinin aktarıldığı “Exchange” ve kapsamlı araştırmaların raporlandığı “Research” gibi alt programlarıyla deneyime ve araştırmaya dayalı bilgi üretimini ve bu bilgilerin profesyonellerle paylaşılmasını hedefliyor. PNR.istanbul’un, 3 Nisan günü SALT Galata-Oditoryum’da gerçekleşen ilk etkinliği “Exchange: New” konferansının ardından 26-27 Nisan’da üç farklı program ile ikinci ayağı gerçekleşti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

26 Nisan'da İstanbul Deniz Müzesi’nde tüm gün süren “Face to Face” etkinliği sabah ve öğlen olarak iki oturumda gerçekleşti. PNR.istanbul platformunu destekleyen Arkilight, BTM, Dalsan, durlum, Işıklar Yapı Ürünleri, kibrID Material, Lazzoni, OWA, Papatya, PETRA The Flooring Co., Sigma Mühendislik ve VitrA firmaları, ilk oturumda yurtdışı merkezli mimarlık ofisleri ve İstanbul’da ayağı olan global mimarlık ofisleri ile, ikinci oturumda ise faaliyetlerini halihazırda yurtdışına taşımış İstanbul ve Anadolu merkezli 24 mimarlık ofisi ile yüz yüze görüşme fırsatı buldu.

Fotoğraf: Metin Gürüz / Naturel Fotoğrafçılık

Etkinliğe AMA Design (Bükreş), Arıkoğlu Mimarlık (Adana), ARUP (İstanbul), Botam Yapı Grubu (Antalya), C60 Mimarlık (İstanbul), CMT Construction (Londra), DGDDesign (İstanbul), Different Perspectives (Moskova), Dome + Partners (İstanbul), DP Architects (İstanbul), Güzel İşler Atölyesi (İstanbul), IND [Inter.National.Design] (Rotterdam), İkon Proje (Kayseri), Kontra (İstanbul), LOT Studio (İstanbul), MEES Mimarlık (İzmir), MeMALONDON (Londra), MONAD Mimarlık (Konya), Özgüven Mimarlık (Ankara), Project Design Group (İstanbul), s,a Yalçıntaş Mimarlık (İstanbul), Swanke Hayden Connell Mimarlık (İstanbul), SKA (Londra) ve STARH (Varna) ofislerinden firma sahipleri ve proje yöneticileri katıldı. Tüm katılımcılar düzenlenen kokteylde gün sonunda bir araya geldi.

Fotoğraflar: Metin Gürüz / Naturel Fotoğrafçılık

Face to face paralelinde, aynı gün 12:30-14:00 saatleri arasında gerçekleşen “Exchange: Journey”de ilk olarak T.C. Ticaret Bakanlığı, Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Oğuz Tekindaş “Yurtdışı Mimarlık Faaliyetlerine ve Malzeme Üreticilerine Sağlanan Teşvikler” isimli sunumunda hizmet ihracatı ve mal ihracatı kapsamında sağlanan devlet yardımlarından ve bu yardımlardan nasıl yararlanılabileceğinden bahsetti; ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Oğuz Tekindaş

Fotoğraflar: Metin Gürüz / Naturel Fotoğrafçılık

Sonrasında dünyanın birçok farklı bölgesinde çalışan Mimar Saffet Kaya Bekiroğlu,Taşkışla’dan başlayarak Zaha Hadid ve Frank Gehry gibi mimarların ofislerine, ve sonra 2017 yılında kurduğu kendi mimarlık pratiği Saffet Kaya Architects’e uzanan yolculuğu hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Bekiroğlu, “e-motion” isimli sunumunda Heydar Aliyev Center, London Aquatics Centre, CIUFoundation School, CIU Öğrenci Hizmet Binası, CIU Mühendislik Laboratuarları, Necat British College projelerinin tasarım ve inşa süreçlerinden bahsetti.

Saffet Kaya Bekiroğlu

Fotoğraflar: Metin Gürüz / Naturel Fotoğrafçılık

Explore kapsamında ise ilk gün yurtdışından gelen mimarlara özel olarak düzenlenen rehberli tur kapsamında İstanbul Deniz Müzesi gezildi. Müzenin tasarım ve projesini gerçekleştiren TEGET Architects’ten Mimar Oğul Can Öztunç’un proje hakkında yaptığı kısa bir sunumun ardından geziye geçildi. Müze koleksiyonları hakkında bilgi veren rehber Ece Çetin katılımcılara eşlik etti.

Fotoğraflar: Metin Gürüz / Naturel Fotoğrafçılık

27 Nisan Cumartesi günü ise Sancaklar Camisi PNR.istanbul ağına dahil olan yapı profesyonellerinin katılımı ile EAA-Emre Arolat Architects’den Zeynep Uşşaklı rehberliğinde gezildi. Gezi, Sirkeci Tren İstasyonu’nda bulunan tarihi Orient Express Restoran’da düzenlenen öğle yemeği ile sona erdi.

Arkilight, BTM, Caffè Nero, Dalsan, durlum, Hollanda Başkonsolosluğu, Işıklar Yapı Ürünleri, kibrID Material, OWA, Lazzoni, Papatya, PETRA The Flooring Co., Sigma MühendislikT.C. Ticaret Bakanlığı ve VitrA’nın katkılarıyla; Arredamento Mimarlık, Betonart, bi_özet gayrimenkul, bi_özet, mimarizm ve yapi.com.tr’nin medya desteği ile gerçekleşen PNR.istanbul etkinlikleri genişleyen iletişim ağı ile devam edecek.

PNR.istanbul projesi hakkında ayrıntılı bilgi için: www.pnristanbul.com

 

*

PNR.istanbul hakkında
Binat İletişim&Danışmanlık ve Yapı Medya İletişim’in ortak projesi olarak hayata geçirilen PNR.istanbul, güçlü kültürel ve coğrafi bağlamıyla İstanbul’u merkez alarak Anadolu’dan Avrupa’ya ve dünyaya yayılan profesyonel iletişim ağı ve araştırma platformudur. Düzenlenen faaliyetlerle deneyime ve araştırmaya dayalı bilgi üretimini ve bu bilgilerin en hızlı, en etkili şekilde profesyonellerle paylaşılmasını hedefleyen PNR.istanbul; “Face to Face”, “Research”, “Focus”, “Forum” ve “Exchange” gibi alt programlardan oluşuyor.