Polat, Morgan Stanley ile ortak



Ege Seramik'te yapılacak sermaye arttırımı sonrası Morgan Stanley Bank International Limited (MSBIL) yüzde 17,15 payla şirketin ortağı haline gelecek. Cuma günü Ege Seramik'ten İMKB'ye yapılan açıklamada, şirketin sermaye tabanını daha da güçlendirmek ve borçluluğunu azaltmak amacıyla ortağı İbrahim Polat Holding'den gelen talep üzerine, Ege Seramik, İ. Polat Holding ve MSBIL arasında üçlü görüşmeler yapıldığı belirtildi.

MSBIL ile imzalanan ve 50 milyon dolarlık kredinin kullanımından 3,5 yıl sonra, MSBIL'ın 6 milyon 433 bin lot hisseyi, sermaye arttırımı yolu ile çıkarılacak yeni hisselerden veya İ. Polat Holding'in mevcut hisselerinden 5,50 YTL bedelle satın almasına ilişkin anlaşma iptal edildi. Ayrıca, yine kredinin kullanımı tarihinden 7 yıl sonra MSBIL'in 6 milyon 433 bin lot hisseyi ya şirketimizin sermaye arttırımı yolu ile çıkaracağı yeni hisselerden ya da İ. Polat Holding'in mevcut hisselerinden 6,30 YTL bedelle satın almasına ilişkin olan anlaşma da iptal edildi. Rüçhan hakları kısıtlanmak suretiyle yapılacak sermaye artırımında Morgan Stanley & Co International PLC.'nin (MSPLC) toplam 12 milyon 866 bin lot hisseyi 2,60 YTL bedelle satın almasına karar verildi.

Borçler ödenecek

Morgan Stanley, yüzde 17,15 payla Ege Seramik'in ortağı haline gelecek, Polat Holding'in payı yüzde 60,92'ye düşecek. Temin edilecek nakit ise şirketin kredi borçlarının ödenmesinde kullanılacak.