PoliAtölye'den Askerlere Boyacılık Eğitimi



Gülen Boya’nın Ankara’da faaliyet gösteren 'PoliAtölye Eğitim Merkezi'nde boya eğitimini tamamlayan Merkez Komutanlığı’na bağlı 20 asker, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Askerliğini yapan mesleksiz gençleri boyacılık konusunda eğitip memleketlerine döndüğünde iş sahibi olabilmelerine olanak tanıyan PoliAtölye Eğitim Merkezi, Merkez Komutanlığı ile yaptığı işbirliği sonrasında 20 askere 200 saatlik bir eğitim verdi. PoliAtölye’de 4 hafta süren eğitim programına katılan askerler, boyanın teknik bilgilerinden teknolojik yeniliklere, dekorasyon bilgisinden boyanın uygulanmasına kadar birçok konuda ders aldılar.

Tüm eğitimlerin ücretsiz olarak verildiği PoliAtölye Eğitim Merkezi'nden İŞ-KUR ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alan askerler, böylelikle daha kolay iş bulma şansını yakalayacaklar.

PoliAtölye Eğitim Merkezi Yöneticisi Fikret Yıldırım konuyla ilgili olarak, ‘’İnşaat boyacılığına ilgi duyanları bir meslek sahibi yapabilmek için düzenlediğimiz meslek edindirme kurslarımızda, vatani görevini yapmakta olan askerlerimize büyük önem veriyoruz. Herhangi bir mesleği olmayan ve terhis olmasına az kalmış askerleri seçerek elimizden geldiği kadar işsizlikle mücadele etmelerine yardımcı olmaktayı hedefliyoruz. PoliAtölye Eğitim Merkezi olarak ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim hizmetlerimize önümüzdeki günlerde de farklı çalışmalarla devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.