Polimeks'in Türkmenistan'da İnşa Ettiği Çevreyolu Hizmete Alındı



Foto: Merdan Chariyev

Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk inşaat şirketlerinden Polimeks'in inşa ettiği çevreyolu, Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından hizmete açıldı. Başkent Aşkabat'ın güneyinde yer alan 29 km'lik çevreyolunun ilk etabının açılışı için düzenlenen törene, Devlet Başkanı Berdimuhamedov'la birlikte bakanlar kurulu üyeleri, diplomatik misyon şefleri, işadamları ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesini kesen Berdimuhamedov, kısa bir süre yürüyerek, daha sonra da otobüsle yeni yol üzerinde seyahat etti.
    
185 milyon avroya malolan 29 kilometre uzunluğundaki çevre yolunda 77 drenaj sistemi, 8 adet alt geçit, 48 adet büfesi ve tuvaleti bulunan klimalı modern duraklar, 4 adet köprü, 13 su deposu, 2808 aydınlatma direği bulunuyor. Ayrıca, kamera ve radar sistemi ile donatılan yol için 298 km'lik granit bordür döşendi. Tümü bittiğinde Aşkabat'ı çevreleyeceği belirtilen yolun diğer etaplarının da devam edeceği bildirildi.
    
Türkmenistan'ın imarında önemli rolü bulunduğu belirtilen Polimeks'in bu ülkede aldığı projelerin toplamının 5 milyar doları aştığı, 99 proje için kontrat imzalayan şirketin, 79 adedini başarıyla teslim ettiği kaydedildi. Şirket son olarak 150 hektarlık alanda Orta Asya'nın büyük Olimpiyat Köyü projesinin ilk etabını üstlenmişti.