Polimer Sektörünün Önemli İsimleri İstanbul'da Buluştu



Polimer işleme alanındaki en önemli konferanslardan biri olan PPS 2010 İstanbul Bölge Toplantısı, 20 - 23 Ekim 2010 tarihleri arasında PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) iş birliği ile hayata geçirildi. Toplantı, PPS (Polimer İşleme Derneği) Düzenleme Komitesi’nin yoğun çalışmaları sonucunda polimer alanında ün yapmış uluslararası bilim adamları, mühendisler ve tasarımcıların katılımıyla gerçekleşti. Yoğun ilginin olduğu toplantı, katılımcılar açısından da verimli geçti.

Polimer işleme alanında son derece önemli olan toplantıda; ekstrüzyon, enjeksiyon kalıplama, çevreci polimerler, yeniden işleme, geri dönüşüm, biyo polimerler ve nano birleşenler gibi sektörün gündemindeki konular görüşüldü. Toplantıda konuşmacılar ile sektör temsilcileri görüş alışverişinde bulunma fırsatı da yakaladı.

PAGEV Başkanı Selçuk Aksoy, günümüzde yapı malzemelerinden, deniz ve hava taşıtlarının parçalarına, balık tuttuğumuz misinalardan dikiş ipliklerine kadar birçok yerde kullanılan polimerlerin plastik sektörünün önemli bileşenlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Ülkemizde yılda yaklaşık 670 bin ton polimer ham maddesi üretildiğini söyleyen PAGEV Başkanı, polimerlerin en çok ambalaj sektöründe kullanıldığını belirtti. Selçuk Aksoy, PPS 2010 İstanbul Bölge Toplantısı’nın yurt dışından gelen çok önemli konuşmacıların katılımıyla gerçekleştiğini ve sektör için bu nedenle çok önemli olduğunu vurguladı. Aksoy, PAGEV olarak sektör için bu kadar önemli konuşmacıların katıldığı bir toplantıya destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.

PPS (Polymer Processing Society)

PPS - Polimer İşleme Derneği, 1985 yılında ABD’nin Ohio eyaletinde bulunan Akron Üniversitesi’nde kuruldu. Derneğin kuruluş amacı; polimer işleme alanında elde edilen araştırma sonuçlarının belirli bir format ile uluslararası platformda sunulması ve tartışılmasına öncülük etmek. Polimer İşleme Derneği’nin hedefi ise bu alanda çalışan mühendis ve bilim adamları için uluslararası arenada tartışma platformu oluşturarak polimer işleme alanında bilimsel gelişim ve teknik yenliklerin yaratılmasını sağlamak.