Polyfibers'ten Polytwist® PT54 Fiber Donatılar



Gelişen teknoloji ile birlikte makro sentetik fiber donatılar, hızla geleneksel donatıların yerini almaktadır. %100 saf polipropilen/kopolimer hammadde ile üretilen Polytwist® PT54 makro sentetik fiber donatılar, geleneksel çelik hasır donatı ve çelik tel ihtiyacını ve bu uygulamalardan kaynaklanan tüm dezavantajları tamamen ortadan kaldırır ve durabilitesi yüksek, daha uzun ömürlü bir beton imalatına olanak tanır.

Yeni nesil makro sentetik fiber donatı Polytwist® PT54 betonun her bölgesinde 3 boyutlu homojen dağılım sağlar. Böylece beton, içerisinde sentetik liflerle oluşturulmuş matriksler ile donatılır ve sünek bir hale gelerek çatlaklara karşı maksimum dayanıma ulaşır. Özellikle endüstriyel zemin uygulamalarında betonun, dış ortamdan kaynaklı maruz kalacağı nem ve her türlü kimyasala karşı maksimum korunmaya sahip olması beklenir. Sentetik fiber donatı kullanımı ile sağlanan çatlak kontrolü sayesinde beton dış etkenlere karşı korunaklı bir hale gelir, böylece betonun servis ömrünü uzar. Yüksek enerji yutma kapasitesi ile birim maliyette çelik hasır donatı ve çelik telden daha fazla mukavemet sağlayan Polytwist® PT54, aynı zamanda betonun darbe ve aşınma dayanımını artırır, tozumazlık sağlar.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bilindiği gibi geleneksel çelik donatılar, doğası gereği korozyona (paslanma) uğrar ve zamanla gerçekleşen kesit kaybından dolayı aderans ve dayanımlarını kaybederler. Polytwist® PT54 makro sentetik fiber donatılar, çelik hasır donatı ya da çelik tel gibi korozyona uğramaz, böylece servis ömrü boyunca betonda dayanım kaybının önüne geçilmiş olur. Beton içerisinde mevcut olan alkali ortamda herhangi bir kimyasal tepkimeye girmeyen sentetik fiber donatılar, betonun servis ömrünü artırır. Böylece yapılan yatırımın bakım, onarım maliyetleri düşer ve kullanım ömrü artar.

Sunmuş olduğu tüm teknik üstünlükler ile birlikte Polytist® PT54 daha hızlı ve ekonomik bir beton imalatına olanak tanır. Teknoloji ile iç içe üretim aşamalarından geçen sentetik fiber donatılar, geleneksel çelik hasır donatı ve çelik tele oranla %30’lara varan maliyet avantajı ile yatırımcı dostudur. Ürün maliyetinden elde edilen avantajın yanı sıra, yapılan hızlı uygulama ile yatırımın daha erken faaliyete geçmesi karlılığı artırır. Polyfibers® makro sentetik fiber donatılar yatırımlara değer katar.

Polytwist® PT54 makro sentetik fiber donatı uygulamasının gerektirdiği işçilik son derece hızlı ve kolaydır. Uygulama için gereksinim duyulan tek işçilik; uygun dozajlarda paketlenmiş sentetik fiber donatıları beton santralinde bulunan agrega bandında 30 saniye boyunca ya da sahada bulunan beton mikserinde yüksek devirde 5 dakika boyunca karışımını sağlamaktır. Böylece uygulamaya hazır bir beton elde edilir ve geleneksel çelik donatı uygulamalarında karşılaşılan işçilik hatalarının önüne geçilmiş olunur. Polyfibers® makro sentetik fiber donatılar inşaat ekipmanlarına zarar vermeyen, uygulamacı dostu çözümler üretir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız