Poto:type : Mimari Fikirler Yarışması




Potogroup ve British Columbia Architecture Foundation tarafından düzenlenen mimari fikirler yarışması "poto: type"; şehir merkezlerinin yoğunlaşması yüzünden geliştirilen podyum / kule tipolojisini Vancouver şehir merkezi üzerinden mercek altına alıyor. Yarışma düzenleyecileri yarışmanın düzenlenme amacını, bu mimari tipolojinin sayısının artmasıyla mahalle kültürünün azalacağı ve dolayısıyla sosyal, kültürel ve ekonomik farklılıkların üreyeceğinden endişe edilmesi olarak açıklıyor.

Podyum/kule konseptiyle mücade edebilecek yeni fikirlerin oluşturulabilmesi için dünyanın her yerinden mimar, iç mimar, tasarımcı ve yaratıcı düşünürler yarışmaya davet ediliyor. Vancouver poto:type yarışmasına katılması beklenen yarışmacılardan, konuya biçimsel olduğu kadar sosyal ve kültürel açılardan da bakmaları isteniyor.

Kent yoğunlaşmasına karşı uygulanabilecek alternatif yöntemler bulmayı amaçlayan yarışmada, dikey büyüme nosyonunun da gözönünde bulundurularak, kentsel yoğunlaşmanın makro ve mikro ölçeklerde incelenmesi bekleniyor.

Ödüller:
1.lik Ödülü: 2500 $
2.lik Ödülü: 1500 $
3.lük Ödülü: 1000 $


Jüri Üyeleri:

James Cheng MAIBC
Patricia Patkau MAIBC
Brent Toderian Director of Planning, City of Vancouver
Dr. Rhodri Windsor-Liscombe Head of Art History, University of British Columbia
George Yu AIA


Ayrıntılı bilgi ve kayıt formu için tıklayınız.