Praktiker Yeni Yüzüyle Bilkent’te



Praktiker’in Türkiye’deki ilk mağazası olan Bilkent , yenilenen yüzüyle Ankaralı müşterilerine hizmet vermeye başladı. Praktiker’in, müşterilerinin görüşleri doğrultusunda oluşturduğu yeni konsept uyarınca Bilkent mağazasındaki teşhir alanları düzenlendi, ürün gruplarına göre renklendirilmiş sütunlarla yönlendirme sistemleri geliştirildi ve tüketicilerin daha rahat ve keyifli alışveriş yapabilmeleri için satış alanları genişletildi. Satış konseptinin değiştirilmesine ek olarak ürün grupları da yeniden yapılandırıldı.

Bilkent Praktiker’in yenilenmesi dolayısıyla, “Bahçenizde veya balkonunuzda en praktik keyif köşesi nasıl yaratılır?” başlıklı özel bir Atölye Praktiker eğitimi de düzenlendi.

“Bahçenizde veya balkonunuzda en praktik keyif köşesi nasıl yaratılır?” sorusuna yanıt verildiği eğitim kapsamında bir koltuk ve sehpa monte edildi, rengarenk çiçekler ekildi ve zevkli dekorasyon ürünleriyle süsleme örnekleri gösterildi. Eğitimin sonunda ortaya çıkan keyif köşesinin maliyeti ise herkesi şaşırttı. Toplam 250 YTL’lik bir bütçeye mal olan keyif köşesi, eğitime katılanlara zevkli bir dekorasyonun büyük masraflara yol açmadığını da ispatlamış oldu.

Praktiker “Kendin Yap” Kültürüne Sahip Çıkıyor

Praktiker, Türkiye’deki tüketicilerin henüz “kendin yap” kültürüne yabancı olmasından hareketle ücretsiz eğitimler düzenliyor. “Atölye Praktiker” adı verilen eğitimler kapsamında, bugüne kadar binlerce kişiye boya yapma, kaynak makinesi, zımpara ve matkap kullanımı, parke kaplama, mobilya montajı gibi konularda eğitimler verildi. Atölye Praktiker eğitimleri her haftasonu tüm Praktiker mağazalarında gerçekleştiriliyor. Cuma günleri ise sadece bayanlara yönelik çiçek bakımı, ahşap ve cam boyama gibi konularda eğitimler veriliyor.