Pratt Visiting School İstanbul



Atölye çalışması 20. yüzyıl kentsel planlarında göz ardı edilegelen araç ve yaya akışları arasındaki özel uzamsal ilişkiye dikkat çekiyor. Beşiktaş iskelelerinden başlayıp Zincirlikuyu ve 1. Levent ve 4. Levent yoluyla Maslak'a kadar uzanan ve İstanbul'un yeni ana iş merkezi konumundaki Büyükdere yörüngesinin, dikkat çekilen ilişkiye tipik bir örnek olduğunu belirten atölye ekibi, çalışmada bu aks üzerine çalışacak.

Atölye boyunca katılımcılar bu yörengede müdahale noktaları belirleyecek ve alternatif kentsel mekanlar önerecekler. Gerçek bir kentsel sorun üzerinde çalışılacak olmasına karşın, atölyenin bir “sorun çözme” alıştırması olmasından çok, bu sıradan kentsel alanların tasarım yoluyla mimari söylem düzeyine yükseltilmesi için bir fırsat yaratması hedefleniyor.

Atölyeye katılmak isteyenlerin, özgeçmişlerini, en geç 31 Ocak 2013 tarihine kadar adostogl@pratt.edu ve obeydagi@pratt.edu adreslerine iletmeleri gerekiyor. Lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açık olan atölyeye kabul edilenlerin listesi 8 Şubat'ta açıklanacak.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Şulan Kolatan
Yüksek lisansını Columbia Üniversitesi’nde Mimarlık ve Bina Tasarımı konusunda yapan Kolatan, Dipl.Ing.Arch. derecesini Almanya’daki RWTH Aachen’da tamamladı. Pratt Institute’un Mimarlık Bölümü’nde konuk öğretim görevlisi olarak çalışan Kolatan, aynı zamanda, William J. Mac Donald ile birlikte kurduğu mimarlık ve tasarım şirketi KOL/MAC LLC’nin yöneticiliğini yapıyor. Şirketi, dijital mimari ve teknolojik inovatif tasarım konularında uluslararası anlamda lider firmalardan biri olarak kabul ediliyor.