''Prensip Olarak Kriz Senaryolarına İtibar Etmiyoruz"



Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, kriz senaryolarına itibar etmediklerini söyledi. Güral, Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Güral ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Güral ailesinin yönettiği şirketlerin geçen yılki toplam cirosunun 1 milyar liranın üzerinde olduğunu belirten Güral, bu şirketlerde 8 bin 400 kişinin çalıştığını kaydetti.
    
Sapanca ve Kütahya'da otel yatırımları bulunduğunu, Afyon'daki otelin de yakında açılacağını belirten Güral, buna karşın Antalya'da turizm yatırımı yapmayı düşünmediğini söyledi. Antalya'daki otellerin konaklamalarının ucuz olduğunu ifade eden Güral, ''Herşey dahil diye anlaşılması zor bir uygulama var. Benim hayalimde Antalya yok ama çocuklarım ne yapar bilmiyorum'' dedi.

Kapasite 20 milyon metrakareye yükseldi

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Güral da, 1989 yılında 1.5 milyon metrekare üretim yapan şirketin, bu kapasitesini 20 milyon metrakareye yükselttiğini söyledi. Geçen yıl 16 yeni bayinin açılışını yaptıklarını vurgulayan Güral, bu yıl 23 mağazanın daha açılacağını kaydetti. Güral, Türkiye'nin en büyük showroomunu 5 bin 500 metrekarelik Antalya mağazasında oluşturduklarını ifade etti.

Üretimlerinin yüzde 22'sini ihraç ettiklerini dile getiren Güral, bunu yüzde 30'a çıkartmayı amaçladıklarını söyledi. Geçen yıl 42 ülkeye 400 bin metrekare mal sattıklarını ifade eden Güral, en önemli pazarlarının AB ülkeleri, Irak ve İsrail olduğunu ifade etti. Güral, Türkiye'nin ekonomide Çin ile birlikte dünyaya liderlik yaptığını dile getirdi.