Prof. Dr. Kerem Alken İMSAD'ın Ekonomi Danışmanı Oldu

 

Yapılanma çalışmalarını hızla sürdüren İMSAD,  Kerem Alkin’in danışmanlığında Türkiye ekonomisinin katma değer yaratan en önemli sektörlerinden inşaat sektörünün ihtiyacı olan ekonomik değerlendirmeleri üyeleri ve kamuoyuyla paylaşacak. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat bölümünde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan Alkin, halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Ticari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı, Uluslararası Ticaret Yüksek Lisans Programı Koordinatörü olarak görev yapıyor. Akademik çalışmalarının yanı sıra, AB Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Kerem Alkin, İMSAD’ın lider olarak yürüttüğü AB Projesi’ne deneyim ve birikimlerini de aktaracak.

Belli aralıklarla düzenleyeceği ve Kerem Alkin’in katılacağı değerlendirme toplantılarıyla üyelerini ekonomik gelişmeler konusunda bilgilendirecek olan İMSAD, Kerem Alkin tarafından hazırlanacak Türkiye ve dünyadaki makro ekonomik gelişmeler ile sektörel durum değerlendirmelerini üyelerine düzenli raporlar halinde sunacak.  

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, önümüzdeki dönemde hızlı ve sürdürülebilir ekonomik büyüme sağlamak için rekabetçi olabilen sektörlerin ekonomik politikalarını oluşturmaları gerektiğini ifade etti. Turan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sektörümüze ve ülkemize fayda sağlayacak projeler üretmek ve gereken değerlendirmeleri ortaya koyabilmek için konusunda uzman, deneyimli profesyonellerle çalışmak İMSAD’ın üstlendiği misyon gereği büyük önem taşıyor. İnşaat sektörünün temsilcileri olarak sektörde bilgi eksikliğini gidermek yolunda çalışmalar yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle hem dünya, hem de Türkiye’deki makro ekonomik gelişmeler ve sektörel durum değerlendirmelerini bizlerle paylaşacak olan Prof. Dr. Kerem Alkin’in çalışmalarımızda bize güç katacağına inanıyoruz.”