Prof. Hugo Besard ve Öğrencilerinden Özgünbaskı Resim Sergisi



Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin uluslararası ortaklarından olan Belçika Artesis Güzel Sanatlar Akademisi öğretim üyesi ve özgün baskı sanatçısı Hugo Besard ile yetiştirdiği öğrencilerinin “Özgün Baskı” sergisi, 3 Eylül – 9 Ekim tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) sanatseverlerle buluşuyor.

1955’te Etterbeek Brüksel, Belçika’da doğan Besard, 1974 – 1979 yılları arasında Antwerp, Royal Academy of Fine Arts’da “Serbest Grafik” bölümünde eğitim gördü. 1979 – 1982 yılları arasında Higher National Institute, Antwerp’ten “sanatta yeterlik” derecesi aldı. 1984 – 1997 yılları arasında Higher National Institute, Flanders’de hükümet yetkilisi olarak görev alan, ulusal ve uluslararası 25 ödülün sahibi Besard, şu anda Artesis Academy of Fine Arts, Antwerp’te Özgün Baskı Kürsüsü öğretim üyesi olarak yer alıyor.



Daha önce Türkiye’de Sultanahmet'teki Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi'nde de bir sergi açan Hugo Besard; Belçika, Hollanda, Fransa, Portekiz, İngiltere, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Danimarka, Norveç, A.B.D., Hindistan, Tayland, Çin, Güney Kore, Japonya, Rusya gibi farklı kıtalardaki birçok ülkede sergiler düzenledi.

Sanatçının öğrencileri ile birlikte hazırladığı “Özgün Baskı” sergisinin açılışı, 3 Eylül 2010 Cuma günü saat 17:00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sergi 3 Eylül – 9 Ekim tarihleri arasında izlenebilir.