Profilo 'Stars of İstanbul'a Prof. Jale Yılmabaşar'ın 'Yıldız'ı ile Katılıyor



Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, çok amaçlı açıkhava sanat etkinliği 'Stars of İstanbul – İstanbul’un Yıldızları'  projesine, Prof. Jale Yılmabaşar ile gerçekleştireceği işbirliği çerçevesinde, ünlü sanatçının Profilo adına boyayacağı 'yıldız' ile katılıyor. İlk Türk kadın seramik profesörü olan ressam ve seramik sanatçısı Prof. Jale Yılmabaşar’ın Profilo için boyayacağı 'yıldız', 'enerji tasarrufu' konseptini yansıtacak. Sanatçı Yılmabaşar, Profilo yıldızını oluştururken Profilo’nun yaklaşık iki yıldır devam eden ve ev hanımlarını elektrikli ev aletlerinin tasarruflu kullanımı konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan 'Türkiye Enerjisini Topluyor' projesinden esinleniyor.

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF’in Türkiye’deki 60. hizmet yılı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen 'Stars of İstanbul' projesi, BM'nin '2015 yılına kadar temel eğitimsiz çocuk kalmasın' hedefi çerçevesinde düzenleniyor. Bu kapsamda UNICEF Türkiye işbirliğinde etkinliğe katılan her bir kişi, marka, firma ya da kurumun sağlayacağı finansman desteği ile 100 çocuğun geleceği parlayacak.

Meşhur projeye katılanlar kişi yada marka veya kurumun desteği ve sanatçıların yorumlarıyla oluşturulacak üç boyutlu dev yıldızlar,  1 Eylül – 30 Kasım 2011 tarihleri arasında 3 ay boyunca kentin dört bir yanında yerini alacak ve İstanbul’u dev bir sergi alanına çevirecek.