Projeler ve Yapılar Dizisinin Üçüncü Kitabı Eğitim Yapıları Çıktı



Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM) yayıncılık faaliyetlerini yürüten YEM Yayın yayımladığı mimarlık, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri tasarımı ve sanat konu başlıklarındaki kitaplara bir yenisini ekledi. “Projeler/Yapılar” dizisinin büyük ilgi gören ilk iki kitabı “Konutlar” ve “Ofisler”in ardından yayımlanan “Eğitim Yapıları”; mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, iç mimarlar, peyzaj mimarları ve tasarım, mimarlık öğrencileri için kaynak kitap olarak hazırlandı.  

“Projeler/Yapılar” dizisinin üçüncü kitabı “Eğitim Yapıları”, Türkiye’den ve dünyadan önemli mimarların anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim okulları, üniversite, kütüphane, araştırma merkezi gibi projelerinden oluşuyor. Kitap, son birkaç yılda, 29 mimar/mimarlık grubu tarafından Türkiye’nin ve dünyanın 22 şehrinde gerçekleştirilmiş 32 eğitim yapısının tasarımlarını içeriyor.

“Eğitim Yapıları”, çocukların ve gençlerin, içinde kendilerini özgür hissedebildiği, keyifle yaşayabildiği, en son teknoloji ve eğitim olanaklarından yararlanabildiği eğitim yapılarını bir arada sunuyor. Kitapta bulunan yapılar bina tipolojisi, modern ve geleneksel yapı malzemesi kullanımı, modern yapım teknikleri, topografyaya uyum vb. konularda başarılı örneklerden oluşuyor. Bu yapılar, özel çekilmiş renkli fotoğraflar, vaziyet ve kat planları, kesitler, görünüşler ile aksonometrik çizimlerin yanı sıra projeyi anlatan açıklama metinleriyle veriliyor.

“Eğitim Yapıları”, mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, içmimarlar, peyzaj mimarları için bir başvuru kitabı olmasının yanı sıra mimarlık ve tasarım öğrencilerine de Türkiye ve dünyadan seçilmiş projeleri inceleyerek kendi tasarım çalışmalarında yararlanabilecekleri değerli bir kaynak sağlıyor.

“Projeler/Yapılar” dizisinin ilk 3 kitabı “Konutlar”, “Ofisler” ve “Eğitim Yapıları” ile YEM Yayın’a ait tüm kitaplar, tüm seçkim kitabevlerinden, YEM Kitabevi’nin Beşiktaş ve Fulya’daki mağazalarından ve www.yemkitabevi.com adresinden satın alınabilir.

Projeler/Yapılar 3 - Eğitim Yapıları

YEM Yayın
Baskı, Şubat 2011
Editör: Burçin Yılmaz
Dili: Türkçe
24x32 cm
168 sayfa, karton kapak
500’e yakın çizim ve renkli fotoğraf